Από πού προέρχεται η λέξη κερατάς; (ξεκαρδιστικό βίντεο)

138
να ξεκαθαρίσουμε πως η λέξη κερατάς δεν χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο (παγκοσμίως) για να περιγράψει το άτομο στο οποίο, η γυναίκα του δεν είναι πιστή. Μόνο η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη. Για την ακρίβεια, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, όταν θέλουν να μιλήσουν για έναν απατημένο σύζυγο, τον αποκαλούν με την λέξη cabron (τράγος).

Οι Βυζαντινοί πίστευαν ότι κερατάς είναι αυτός που έχει μεγάλα κέρατα, δηλαδή το ελάφι, το κριάρι ή ο ταύρος.

Τα ζώα αυτά χαρακτηρίζονται αφενός από χαμηλή νοημοσύνη, αφετέρου από υπερβολική ανεκτικότητα.

Για τον λόγο αυτόν κερατάς κατάντησε να θεωρείται ο σύζυγος που έχει ως χαρακτηριστικό τη μωρία και την ανεκτικότητα που έχουν αυτά τα ζώα….

Να ξεκαθαρίσουμε πως η λέξη κερατάς δεν χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο (παγκοσμίως) για να περιγράψει το άτομο στο οποίο, η γυναίκα του δεν είναι πιστή. Μόνο η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη. Για την ακρίβεια, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, όταν θέλουν να μιλήσουν για έναν απατημένο σύζυγο, τον αποκαλούν με την λέξη cabron (τράγος).

Διαβάστε επίσης:  Βρέθηκαν τα οστά 108 Ελλήνων που έπεσαν στο Αλβανικό μέτωπο

Ωστόσο υπάρχει και το χιούμορ. Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο από το γαλλικό κανάλι Canal+, δεν υποτιμά τη δύναμη της φαντασίας, της πειθούς και της ετυμολογίας και θέλει να περάσει το μήνυμα ότι μπορεί κανείς ακόμα και με μια ακραία και ασύλληπτη ιστορία, να βγει από τη δύσκολη θέση και να μη γίνει αντιληπτός, εφόσον όμως αυτή είναι πειστική και ευρηματική!

Δείτε το απίστευτο βίντεο: