Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Από σήμερα μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο – Γολγοθάς για τους επιβάτες – Τα 8 αγκάθια

 

Την επανεμφάνισή τους έκαναν οι ατελείωτες «ουρές» ταλαιπωρίας των επιβατών για το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τονίζουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ενώ παράλληλα καταγγέλλουν συνθήκες που διακινδυνεύουν την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ, χαρακτηρίζουν την απόφαση του ΟΑΣΑ να σταματήσει την έκδοση του παλαιού χάρτινου εισιτηρίου ως «βιαστική» και «χωρίς προγραμματισμό».

Παράλληλα, απαιτούν «να σταματήσουν οι βεβιασμένες ενέργειες και να μην προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με κλείσιμο μερικών ή όλων των πυλών εάν δεν αποκατασταθούν πλήρως όλα τα προβλήματα».

Επισημαίνουν δε 7+1 «πληγές» ταλαιπωρίας και κινδύνων ασφάλειας επιβατών και εργαζόμενων από το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Η διαδικασία μετάβασης από το παλαιό χάρτινο εισιτήριο στο ηλεκτρονικό συνεχίζεται, με μεγάλα προβλήματα και πολύωρη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς παρά τις επισημάνσεις και τις πιέσεις μας, η επίλυσή τους αφήνεται στην… τύχη.

Έτσι, όπως είχαμε προειδοποιήσει και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, οι ατελείωτες «ουρές» στους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ εμφανίστηκαν ξανά καθώς ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι από τις 16/11 σταματάει η έκδοση και η επικύρωση του παλαιού χάρτινου εισιτηρίου.
Αυτή είναι μια ακόμα βιαστική απόφαση, χωρίς προγραμματισμό, καθώς οι επιβάτες έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά εκκρεμή προβλήματα, χωρίς καμία ευθύνη των εργαζόμενων, όπως είναι τα εξής:

Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή φθοράς προσωποποιημένης κάρτας χάνονται τα χρήματα, που υπήρχαν στην κάρτα, καθώς η καινούργια θα είναι «μηδενική».

Σε περίπτωση υποβολής με φάκελο των δικαιολογητικών για έκδοση προσωποποιημένης κάρτας δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της «διαδρομής» του φακέλου, αφού δεν δίνεται αποδεικτικό κατάθεσης ενώ σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους στη κάρτα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διόρθωσης.

Εξακολουθεί να μην υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ακόμα και εάν διαπιστωθεί ότι δεν είναι λειτουργικό, οποιαδήποτε στιγμή μετά την αγορά του.

Υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες στο λογισμικό μεταξύ του εκδοτηρίου, της πύλης και του μηχανήματος του ελεγκτή, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται περιστατικά, στα οποία το ίδιο εισιτήριο να μην «διαβάζεται» στην πύλη εισόδου ή να κρίνεται άκυρο από το μηχάνημα του ελεγκτή.

Συνεχίζεται η σοβαρή δυσλειτουργία της αδυναμίας ελέγχου από τον επιβάτη για το υπόλοιπο του χρόνου ισχύος του απλού εισιτηρίου (90’).

Δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί στα εκδοτήρια συσκευές POS ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Δεν υπάρχουν τα αναγκαία σημεία πώλησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα με το χάρτινο εισιτήριο, ώστε ο κάθε επιβάτης να έχει τη δυνατότητα προμήθειας ηλεκτρονικού εισιτηρίου στη γειτονιά του. Με το παλαιό τύπου εισιτηρίων λειτουργούσαν στο Λεκανοπέδιο περίπου 1.000 σημεία πώλησης. Κατά τον ΟΑΣΑ λειτουργούν 200, που για εμάς είναι ένας αμφισβητούμενος αριθμός.

Τέλος, θεωρούμε αναγκαίο να υπογραμμίσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας με τις πύλες, ώστε σε έκτακτα περιστατικά (φωτιά, ατύχημα κ.α) να εκκενώνεται γρήγορα η αποβάθρα και να μην εγκλωβίζονται επιβάτες μέσα στους σταθμούς. Παράλληλα, δεν υπάρχει ούτε το αναγκαίο προσωπικό για τη διαχείριση εκτάκτων περιστατικών ή ελέγχου των πυλών σε όλους τους σταθμούς.

Γι’ αυτό, υπογραμμίζουμε ότι αναλαμβάνουν σοβαρότατες ευθύνες όποιοι δώσουν εντολή να κλείσουν οι πύλες» τονίζουν.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ απαιτούν «να σταματήσουν οι βεβιασμένες ενέργειες και να μην προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με κλείσιμο μερικών ή όλων των πυλών εάν δεν αποκατασταθούν πλήρως όλα τα προβλήματα».

Όπως τονίζουν «ο επιβάτης μας δεν είναι υποχρεωμένος να υφίσταται ταλαιπωρία, πολύ περισσότερο με κίνδυνο για την ασφάλεια του αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι να κάνουν τη βάρδιά τους σε εξοντωτικές συνθήκες πίεσης, επειδή κάποιοι για δικούς τους λόγους παίρνουν βιαστικές αποφάσεις, χωρίς προγραμματισμό».

«Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει στα… ζάρια το αύριο των δημόσιων συγκοινωνιών του Λεκανοπεδίου» καταλήγουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς...

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι επαναστάτες...

Σαν σήμερα – 26 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Τα σημαντικότερα γεγονότα της Τρίτης 26 Μαρτίου Γεγονότα 1821: Η επαναστατική σημαία των Σπετσών Οι πρόκριτοι Πάνου...

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι...