Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Από την ΔΕΘ ξεκινά η προεκλογική περίοδος

Τα εγκαίνια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θεωρούνται μία πολύ σημαντικά για το Μαξίμου. Και αυτό διότι εκεί ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει εν αρχή το σχέδιο του για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία το δύσκολο χειμώνα που υπάρχει μπροστά μας, ενώ θα αναδείξει μέρος του οράματος του για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μετά τις εκλογές.

Όπως, λοιπόν, γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του θέλουν να πάνε στις 10 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, δίχως να υπάρχουν άλλες σκιές. Γι’ αυτό και ήδη από το Μαξίμου δομούν ένα επικοινωνιακό περιβάλλον, ώστε η πλειοψηφία του κόσμου να νιώσει ικανοποιημένη από όσα θα ακούσει στην Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια η ικανοποίηση εκ μέρους των πολιτών δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όμως δεν θα ταχθούν κι απέναντι ακόμη κι έχουν άλλη επιλογή στην κάλπη.

Έχοντας βγάλει εκτός ατζέντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στοχοπροσηλωθεί το πώς θα οχυρώσει την οικονομία και τα νοικοκυριά απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Βέβαια στο πλαίσιο των οχυρωματικών έργων ο πρωθυπουργός εξηγεί στους συνομιλητές του ότι «η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι στοχεύουμε να εθιστούν οι πολίτες στα επιδόματα. Θα προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα όταν αφήσουμε πίσω μας την ενεργειακή κρίση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις περιοδείες του σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, αλλά και σε αυτές που έχει στο πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν εχθρό της κοινωνικής πολιτικής». Και όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε ανάλγητη είναι, ούτε μακριά από την κοινωνία σε όλες τις μεγάλες κρίσεις». Ταυτόχρονα μέσω της επαφής με τον κόσμο ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να αναθερμάνει την επαφή με τον απλό κόσμο και να διευρύνει ει δυνατόν την δεξαμενή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Πολύπλευρη διεύρυνση 

Έχοντας αναλύσει, στην όλη διάστασή τους, τα διλήμματα επί των οποίων θα κληθεί να τοποθετηθεί η κοινωνία στην, κατά δήλωσή του, διπλή κάλπη του 2023, ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην… πολιτική ηγεμονία της Ν.Δ. στον δεξιό χώρο και, ταυτόχρονα, συνεχίζει να συνομιλεί και να απευθύνεται στους πολίτες, οι οποίοι τοποθετούνται στο Κέντρο του πολιτικού χάρτη, γνωρίζοντας ότι αυτή η… στρατηγική οδός είναι που θα ανοίξει τον δρόμο στη Νέα Δημοκρατία προς την εκλογική νίκη και την αυτοδυναμία. Κυβερνητικές κινήσεις, όπως, για παράδειγμα, η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, η φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, αλλά και η αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης από την πλευρά της Τουρκίας του προσφυγικού-μεταναστευτικού το 2020… μπετονάρουν το αποτύπωμα της οδού Πειραιώς στον χώρο της Δεξιάς.

Και από τη στιγμή που ο Αύγουστος κυλήσει ομαλά, δίχως μεγάλα γεγονότα, όπως οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άλλον αέρα θα ανέβει στην ΔΕΘ. Κι έχοντας σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό και από την φορολογία θα μπορέσει να αναδείξει το κοινωνικό πακέτο που θα διανείμει στους μη έχοντες.

Η σταθερότητα

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα αναδεικνύει την ανάγκη για σταθερότητα της χώρας ξιφουλκώντας κατά της απαλής αναλογικής που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα δεν θα προκαλέσει εντύπωση σε πολύ κόσμο εάν ακούσουμε σκληρές εκφράσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως «ότι ηθελημένα ο ΣΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική ναρκοθετώντας την σταθερότητα της χώρας». Και αυτό θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις ο κ. Μητσοτάκης. Πως η χώρα σε αυτή την κρίσιμη καμπή χρειάζεται σταθερότητα για να αντέξει στους κλυδωνισμούς που προκαλεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση σε συνέχεια της υγειονομικής κρίσης με τον COVID-19.

Φυσικά το παραπάνω αφήγημα θα το δούμε να εκτυλίσσεται στον υπέρμετρο βαθμό και σε αντιπαραβολή με το τι συνέβη το 2015. Τότε με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα έκλεισαν οι τράπεζες, τώρα με τις αλλεπάλληλες κρίσεις να χτυπούν την παγκόσμια κοινότητα η ελληνική οικονομία δείχνει ανθεκτικότητα, ενώ και η κυβέρνηση παρά τα λάθη και τις αστοχίες σε γενικές γραμμές τα έχει πάει καλά.

Και φυσικά στο κυβερνητικό αφήγημα θα έχουν δεσπόζουσα θέση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δύο μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Στην Ιταλία η συνεργασία των κομμάτων έληξε με άδοξο τρόπο και ανάγκασε τον Μάριο Ντράγκι να παραιτηθεί και τη χώρα να οδεύει σε εκλογές, δίχως να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει λύση. Και αυτό διότι τα τρία δεξιά κόμματα, του Μπερλουσκόνι, του Σαλβίνι και της Μελόνι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά θα μπορέσουν να συνεργαστούν.

Στη Γαλλία, μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να αναζητεί προσωρινές συμμαχίες για την ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

Αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία μετά την άρση της εμπιστοσύνης προς την πολυκομματική κυβέρνηση, ο Κίριλ Πέτκοφ παραμένει στον πρωθυπουργικό θώκο, σε ένα momentum που καμία παράταξη δεν φαντάζει ικανή να δώσει λύση στο θέμα της κυβερνησιμότητας. Η πολιτική αστάθεια παραμένει και η γειτονική χώρα πιθανώς θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που θα σημάνει τις τέταρτες κάλπες μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών.

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη στην Ελλάδα υπάρχει σταθερότητα και ανά πάσα στιγμή εάν χρειαστεί σε μία κρίσιμη συγκυρία οι αποφάσεις λαμβάνονται άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. «Αναδεικνύεται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανάγκη για σταθερές κυβερνήσεις και καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρη η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Ελλάδα, με ισχυρή κυβέρνηση που εξασφαλίζει σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

μοναστήρια, Εκκλησίες, Στερεά Ελλάδα, Μεγαλόχαρη,

Δεκαπενταύγουστος: Τα άγνωστα έθιμα της ημέρας

Οι παραδόσεις ενός λαού ή ενός τόπου κρατούν ζωντανές τις ρίζες του. Οι ενέργειες αυτές που επαναλαμβάνονται σε καθορισμένες περιστάσεις αποτελούν τα τοπικά έθιμα....

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των “Σατανικών Στίχων” μετά την επίθεση κατά του Σαλμάν Ρούσντι

Η επίθεση με μαχαίρι κατά του Σαλμάν Ρούσντι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανανέωσε το ενδιαφέρον του κοινού για το έργο του συγγραφέα, συγκεκριμένα για το...

Πυρά Φλωρίδη σε ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Πάσχει από αγχώδη πολιτικοποίηση» -Από τι κινδυνεύει...

Για αγχώδη προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος των παρακολουθήσεων εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρώην...

Riviera Tower: Ο υψηλότερος «πράσινος» ουρανοξύστης στη Μεσόγειο στο Ελληνικό

Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τον υψηλότερο παραθαλάσσιο "πράσινο" ουρανοξύστη στη Μεσόγειο, στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά στο πλαίσιο της αστικής...

Η Μονάδα «εφιάλτης» των Τούρκων: ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ και Κύπριοι κομάντος ταπείνωσαν και έτρεψαν...

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 7 ημέρες με δοκιμασίες σε πολλαπλά αντικείμενα ενώ όλες οι ομάδες διαγωνίστηκαν με δικό τους εξοπλισμό. Σε μια ηχηρή επικράτηση που απέδειξε σε...

Κηφισός τέλος – Ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ θα μοιάζει με αεροδρόμιο…

Το τέλος εποχής για τους δύο υφιστάμενους σταθμούς έχει ήδη δρομολογηθεί με τη μεταφορά και τη συνένωση των υπηρεσιών τους σε ένα υπερσύγχρονο σταθμό...
Κρήτη - Φονικό: Πυροβόλησαν πατέρα και γιο

Έγκλημα στην Άρτα: Εντοπίστηκε ο 29χρονος που φέρεται να σκότωσε τον πρώην πεθερό του

Εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου ο 29χρονος άνδρας που φαίνεται να σκότωσε τον πεθερό του μπροστά στα μάτια του δίχρονου γιου του. Ο άνδρας εντοπίστηκε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,191ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, όμως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για αυτόν

«Με την σημερινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το...

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις – Τη Δευτέρα η δήλωση Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών από την ΕΥΠ, στο...

Ο Μητσοτάκης τα “δίνει όλα” στη ΔΕΘ

Έρχεται τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, αποφάσεις για τους συνταξιούχους και νέες παρεμβάσεις σε...

ΔΕΘ: Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας, αυξημένο επίδομα θέρμανσης – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται

«Σχέδια επί χάρτου» από την κυβέρνηση για το «καλάθι» παροχών που θα ανακοινωθεί το...