Αποχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το υπουργείο Εσωτερικών

18
συνδικαλιστές, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Υπουργείο Εσωτερικών,

Αποχώρησαν περίπου στις 10:00 το πρωί από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στο γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη επί ένα τρίωρο.

Η κατάληψη έληξε καθώς συμφωνήθηκε συνάντηση με τον υπουργό για αύριο Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι με θέμα το μέλλον των συμβασιούχων μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί από τα μεσάνυχτα έως και την προσεχή Τέταρτη καταλήψεις στα γκαράζ των δήμων, ενώ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη.

To χρονικό της κινητοποίησης

Εργαζόμενοι, συμβασιούχοι στους Δήμους, εισέβαλαν πριν από τις 7 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών και το κατέλαβαν το γραφείο του υπ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Διαβάστε επίσης:  Έρχεται μεγάλη μείωση στη νικοτίνη των τσιγάρων - Οφέλη και κίνδυνοι για τους καπνιστές

Οι καταληψίες ύψωσαν πανό, στο οποίο αναγράφεται: “Φτάνει πια, καμία απόλυση των συμβασιούχων”

Το πλήθος των εργαζομένων που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο εισέβαλε την ώρα που άνοιξαν τα ρολά ασφαλείας του κτιρίου, χωρίς να προλάβει κανένας να αντιδράσει. Οι καταληψίες, στην πλειονότητά τους συμβασιούχοι των δήμων, διαμαρτύρονται για την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που καθιστά παράνομη την μονιμοποίηση και πληρωμή τους.