Αποχωρούν από τα νησιά όσοι έχουν πάρει άσυλο

33
Αποχωρούν από τα νησιά όσοι έχουν πάρει άσυλο

Την άμεση και υποχρεωτική αποχώρηση από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου όσων έχουν ήδη λάβει άσυλο προβλέπει τροπολογία για το μεταναστευτικό και κατατέθηκε στο προς συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην τροπολογία μέσα σε 6 μήνες από την ψήφιση των αλλαγών υποχρεούνται όσοι έχουν λάβει άσυλο να εγκαταλείψουν τις δομές υποδοχής και φιλοξενίας, στις οποίες διαμένουν, υποχρέωση από την οποία εξαιρούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, θα φύγουν άμεσα από τα νησιά 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε δομές της ενδοχώρας ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών

«Από τον Ιούλιο του 2019 έχουν φύγει από τα νησιά 18.300 μετανάστες» διευκρινίζει ο υπουργός. «Οι 6.200 από αυτούς είναι πρόσφυγες που έχουν φύγει από αρχές Ιανουαρίου με αποτέλεσμα στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν οριακά λιγότεροι από ό,τι στα τέλη Ιανουαρίου».

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι κάθε μήνα να υπάρχει λιγότερος κόσμος στις δομές των νησιών και στο τέλος να κλείσουν αυτές οι δομές.