Αποφασίστηκε δημιουργία επιτροπής για την διαχείριση του προσφυγικού

88
προσλήψεις, ανέργων, Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων,

Η δημιουργία επιτροπής για την διαχείριση του προσφυγικού αποφασίστηκε κατά την σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, η Κυβέρνηση ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση την συμβολή της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλή έκανε έκκληση στους προϊσταμένους των ΟΤΑ να κάνουν άμεσα γνωστούς τους χώρους που διαθέτουν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία προσφύγων.

Τέτοιοι χώροι είναι αθλητικές εγκαταστάσεις, κάμπιγνκ, εγκαταλειμμένα στρατόπεδα κι εργοστάσια, κατασκηνώσεις κλπ.

Οι συγκεκριμένοι χώροι, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, θα ήταν προτιμότερο να βρίσκονται κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών- Ειδομένης.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη αποφάσισαν ακόμα από κοινού την σύσταση επιτροπής για το προσφυγικό. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Υγείας και Πρόνοιας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κουρουμπλής και ο Μουζάλας φάνηκαν αισιόδοξοι στις δηλώσεις τους πως σύντομα η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:  Το ανέκδοτο:Ο Τοτός κάνει πάρτυ στο σπίτι του για τα γενέθλια του

Ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έκανε πρόταση για σύσταση ενός Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου με την συμμετοχή της Κυβέρνησης, των λοιπών κομμάτων αλλά και εκπροσώπων των Δήμων και των Περιφερειών.

Επιπλέον, ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να κάνει γνωστές τις ανάγκες για την δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων από τον Πειραιά μέχρι και την Ειδομένη.

Τέλος, o κ. Πατουλής έθεσε ακόμα δύο ζητήματα: εκείνο των πόρων που θα χρειαστούν για τις δράσεις των Δήμων και του ανθρώπινου δυναμικού που θα χρειαστεί προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες.

Σημειώνεται πως η ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη εκτάκτως και ζητήθηκε να υπάρξει εκπροσώπηση και από το ΥΠΕΣ, προκειμένου να γνωστοποιηθούν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενούνται, τον χρόνο παραμονής τους και τις ανάγκες τους.