Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Αποκαλύψεις “φωτιά” για την 19χρονη με την κοκαΐνη

Αποκαλύψεις “φωτιά” για την 19χρονη με την κοκαΐνη: “Δεν μου έλεγε που μένει στην Καλαμάτα! Πήρα στα ΙΕΚ και έμαθα πως…”

Μπορεί η Ειρήνη Μελισσαροπούλου να έφυγε πανευτυχής για την Καλαμάτα, μιας και η μητέρα της και ο πατέρας της χαίρονταν με τη χαρά της, αφού ήθελαν κι εκείνοι να την καμαρώσουν σπουδαγμένη, να γυρίσει πίσω στο νησί και να κάνει μια δουλειά ως φαρμακοποιός.

Αλλωστε είχαν στερηθεί πολλά για να της προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον της. Οταν πήγαινε Δημοτικό την έστειλαν σε ιδιωτικό, το μοναδικό που υπήρχε στη Λέσβο, αφού με τα ωράριά τους δεν μπορούσαν να είναι δίπλα της.

Το μεγάλο ψέμα

Όλη η οικογένεια τσόνταρε λεφτά για τα δίδακτρα. Οι ίδιοι, αλλά και η γιαγιά και η θεία της. Της έκαναν μαθήματα αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών, την έγραψαν μέχρι και σε μαθήματα τένις και πιάνου, αγοράζοντάς της μάλιστα και ένα προκειμένου να εξασκείται στο σπίτι. Ήταν άριστη σε όλα.

 

Καλή μαθήτρια και καλή αθλήτρια. Ένα ήσυχο, γλυκό κορίτσι που ποτέ δεν τους δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Πήγε στο Γενικό Λύκειο και μεταπήδησε στο ΕΠΑΛ Λέσβου συνεχίζοντας να ασχολείται με τις ξένες γλώσσες και το πιάνο. Μετά το σχολείο κάπως σαν να άλλαξε.

Η συμπεριφορά της Ειρήνης Μελισσαροπούλου έγινε πιο κλειστή, ενίοτε πιο απότομη και επιθετική. Ετσι λένε κάποιοι που την ήξεραν από τα μικράτα της, αλλά χωρίς να το αποδίδουν σε κάτι συγκεκριμένο. Οι κολλητοί της, βέβαια, λένε τα καλύτερα.

«Ηταν μια χαρά κορίτσι, δεν υπήρχε κακό να πεις ή κάτι περίεργο με το οποίο να ασχολείται. Είχε πει ότι θα φύγει για σπουδές και μόλις έφυγε ακούστηκε ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό με ταξίδια -World Star νομίζω λεγόταν- και θα γύρναγε όλον τον κόσμο. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ετσι ξεκίνησε και το ταξίδι της. Η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που έφυγε από το νησί χάσαμε την επαφή.

Ξέρω ότι γνώρισε έναν τύπο και άρχισαν τα μεγάλα ταξίδια. Τώρα αν όλο αυτό είναι μέρος κομπίνας δεν μπορώ να το ξέρω», δήλωσε φίλος της στο protothema.gr.

Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο η Ειρήνη είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της! Σε κάθε επικοινωνία με τη μητέρα της την καθησύχαζε ότι όλα είναι καλά. Στις επίμονες ερωτήσεις της για το «πού είναι το σπίτι, ποια είναι η οδός που μένει αν συμβεί κάτι και πρέπει να σε βρούμε», η Ειρήνη αντιδρούσε θυμωμένα και απόλυτα.

 

Δεν ήθελε να μιλάει γι’ αυτό, δεν ήθελε να δίνει λογαριασμό και φώναζε με νεύρα: «Να μην ασχολείστε πού είναι το σπίτι.

Σας το απαγορεύω. Είμαι ενήλικη και μένω όπου θέλω!». Μια αντίδραση που έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της, η οποία φυσικά άρχισε να ψάχνεται. Μέσω Ιντερνετ βρήκε το τηλέφωνο του ΙΕΚ Καλαμάτας. Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη της κόρης της η μητέρα της τηλεφώνησε στη γραμματεία της σχολής.

«Λυπάμαι, κυρία μου, δεν υπάρχει σπουδάστρια εγγεγραμμένη με το όνομα Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Ναι, είμαι σίγουρη, κυρία μου, δεν υπάρχει τέτοια εγγραφή», της είπαν. Η μάνα έμεινε παγωμένη να κοιτάζει το κενό με το ακουστικό στο αυτί. Τα ερωτήματα δεκάδες, οι σκέψεις δυσοίωνες να στοιχειώνουν το μυαλό της.

Οι υποψίες της ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επιβεβαιώνονται. Γιατί να τους πει ψέματα; Αν δεν σπούδαζε στην Καλαμάτα, τι έκανε εκεί; Κι αν δεν ήταν στην Καλαμάτα και ήταν αλλού; Και με ποιον; Και γιατί να μην τους το πει εξαρχής αν όλα ήταν καλά και αθώα; Κι αν έχει μπλέξει κάπου; Αυτό ειδικά το τελευταίο της πλάκωνε το στήθος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλη φωτιά στην Σητεία: Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα στην...

Περιστέρι: Νεκρός άνδρας έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας, κατά την διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς μικρής έκτασης, σε διαμέρισμα επί...

Ζεφύρι: Της έβαλε φωτιά ενώ κοιμόταν με τα παιδιά

Σκηνές ταινίας τρόμου εκτυλίχθηκαν στο σπίτι στο Ζεφύρι, όπου ο 50χρονος περιέλουσε με εύφλεκτο...

Βόλος: Συνελήφθη 38χρονος με 1.000 δόσεις κοκαΐνης – Ετοιμαζόταν να τις ρίξει στην αγορά

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε ένας 38χρονος στον Βόλο, ο οποίος είχε στην κατοχή...