Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Απώλεια στήριξης

Το αεροσκάφος της συγκυβέρνησης έχει στολάρει από καιρό και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες, εκτός των κυβερνητών και του πληρώματος που το αγνοούν επιδεικτικά.

Η ελεύθερη και ανεξέλεγκτη πτώση της χώρας συνεχίζεται και τίποτα προς το παρόν δεν φαίνεται ικανό να την ανακόψει.

Προσφυγικό και εθνικά θέματα, συνταξιούχοι και φτώχεια, στεγαστικά και πλειστηριασμοί, επιχειρήσεις και υπερφορολόγηση, επαγγελματίες και ασφαλιστικό, παιδεία και θρησκευτικά, δημόσια ασφάλεια και μπαχαλάκηδες, μετανάστευση και ανεργία, τηλεοπτικές άδειες και διαπλοκή, μαζικές απολύσεις και προσλήψεις στον κρατικό μηχανισμό, τράπεζες και capital controls συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών νιώθοντας την απογοήτευση του εξαπατημένου πλέον έχει χάσει την όποια εμπιστοσύνη στη συγκυβέρνηση, συνειδητοποιώντας ότι όχι μόνο τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση αλλά και από το κακό στο χειρότερο.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η συγκυβέρνηση δεν διέθετε αλλά ούτε και τώρα διαθέτει και υλοποιεί ένα βασικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, υφιστάμενα και επερχόμενα.

Στρατηγική επιδίωξη των κυβερνητικών κομμάτων αποτελούσε προεκλογικά, αποκλειστικά και μόνο η διακυβέρνηση της χώρας, στόχος που επιτεύχθηκε φυσικά, τάζοντας τα πάντα στους πάντες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εντούτοις, η διακυβέρνηση της χώρας δεν ταυτίζεται με την κατάληψη της πραγματικής εξουσίας, γεγονός που φαίνεται να γνωρίζει καλά η ηγετική ομάδα της συγκυβέρνησης και πλέον αποτελεί την επομένη της στρατηγική επιδίωξη.

Η εκπλήρωση της επιδίωξης της αυτής, λογικά προϋποθέτει την παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας, γεγονός που εξηγεί την υποτακτική συμμόρφωση τους στις απαιτήσεις των δανειστών, την ομοφωνία στο κοινοβούλιο καθώς και τις δίωρες υπουργικές παραιτήσεις. Επίσης και κατά πάσα πιθανότητα, αποκλείει την απόδραση τους μέσω της κήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών, ανεξάρτητα από τις γενικευμένες αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων.

Περαιτέρω η κατάληψη της εξουσίας απαιτεί πολιτική δύναμη και επιρροή, γεγονός που εξηγεί την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο, όπως επίσης την έμπρακτη στήριξη του κρατικού μηχανισμού αλλά και τις διώξεις των διαφωνούντων εντός αυτού.

Τέλος, η οικονομική ισχύς αποτελεί βασικό όρο και προϋπόθεση για την κατάληψη και διατήρηση της εξουσίας και αυτό εξηγεί την προσπάθεια δημιουργίας νέας οικονομικής, φιλικά προσκείμενης ολιγαρχίας μέσω θαλασσοδανείων και κομματικών παρεμβάσεων στο τραπεζικό σύστημα.

Φυσικά όλες οι παραπάνω κινήσεις έχουν κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από την καταιγιστική επικοινωνιακή τακτική του άσπρου – μαύρου, του είπα – ξείπα και των προκάτ εχθρών του πολιτεύματος.

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εγκαθιδρύσει ένα νέο, ιδιόμορφο καθεστώς διαχειριζομένη την εξουσία και όχι τις απαιτήσεις των δανειστών, είναι καταδικασμένη να αποτύχει λόγω της γενικευμένης δυσαρέσκειας αλλά και γιατί η πραγματική εξουσία βρίσκεται εκτός των τειχών της χρεοκοπημένης και για 99 χρόνια υποθηκευμένης, χώρας μας.

πηγη:gianniotis

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Φαντάρος Στέφανος και το επισκεπτήριο

Το πρώτο του επισκεπτήριο είχε την Τετάρτη 20/3 ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα οπού παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες. Τον Στέφανο Κασσελάκη...

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η απώλεια μνήμης μπορεί να είναι αναστρέψιμη στο 10% των ασθενών με άνοια

Ένας στους 10 ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με άνοια μπορεί στην πραγματικότητα να πάσχει από ηπατική...

Διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ!

Σοβαρός ο τραυματισμός του Ισπανού μπακ του Παναθηναϊκού από τα χθεσινά έκτρωπα στο «Καραϊσκάκης» Οι...

Πώς θα χάσω γρήγορα κιλά: Οι 9 συμβουλές

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένας στόχος απώλειας βάρους 1-2 κιλών την εβδομάδα θεωρείται ασφαλής....

Κορονοϊός: Είναι αναστρέψιμη η απώλεια της όσφρησης;

Σε μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου της Γαλλίας σχεδόν σε όλους τους ασθενείς,...