Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Απολογείται την Πέμπτη ο Σεμέδο – Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και ποια είναι η διαδικασία μετά την απολογία

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή στη μία το μεσημέρι ενώπιον της 21ης τακτικής ανακρίτριας για το κακούργημα του ομαδικού βιασμού.

Ο ίδιος αρνείται την αξιόποινη πράξη για την οποία κατηγορείται – το αδίκημα του ομαδικού βιασμού – μετά από καταγγελία μιας 17χρονης κοπέλας.

Ο συγκατηγορούμενός του, 40χρονος υπήκοος Νιγηρίας, που κατηγορείται και αυτός για τον βιασμό της 17χρονης κοπέλας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού, αφού η 17χρονη κατήγγειλε πως αμφότεροι εκμεταλλεύτηκαν την κατάστασή της, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και την βίασαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Ο Ρούμπεν Σεμέδο δηλώνει αθώος και πως «όλα έγιναν για τα λεφτά».

Τι είπε ο συνήγορος του Σεμέδο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του ποδοσφαιριστή, Σταύρου Γεωργόπουλου, δεν υφίσταται η πράξη που αποδίδεται στον εντολέα του.. Μάλιστα, ο συνήγορος επικαλείται στοιχεία που -κατά την άποψή του- αίρουν τον εγκληματικό χαρακτήρα όσων καταγγέλλει η 17χρονη.

Κατά τον συνήγορο δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία, καθώς το θύμα όχι μόνο δεν έφυγε μετά από τον καταγγελλόμενο βιασμό αλλά παρέμεινε στον χώρο και αν δεν υπήρχε η καταγγελία της «θα έκαναν ακόμη βόλτες μαζί».

Παράλληλα και η συνήγορός του, Μαριζάνα Κίκιρη, δήλωσε πως είναι πεπεισμένη για την αθωότητα του Ρούμπεν Σεμέδο, τονίζοντας πως «τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας καταρρίπτουν την κατηγορία».

Τι καταγγέλλει η 17χρονη

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 17χρονη, έπειτα από πάρτι σε κλαμπ στον Ωρωπό βρέθηκε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, εκείνη πήγε σε ένα υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί. Στο δωμάτιο και ενώ κοιμόταν εισέβαλε ο 40χρονος Νιγηριανός, ο οποίος φέρεται να τη βίασε. Αμέσως μετά στο ίδιο δωμάτιο εισήλθε και ο Σεμέδο ο οποίος επίσης φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά.

Κατάθεση έδωσε και η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας που ήταν παρούσα στο σπίτι του Πορτογάλου άσου στην Γλυφάδα, υποστήριξε ότι η κοπέλα είχε πιει πολύ εκείνο το βράδυ.

«Όταν είχε συνέλθει τελείως μου είπε ότι δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με αυτούς τους δύο, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν σίγουρα ότι δεν το ήθελε. Μου είπε ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν ωραίος, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήθελε αυτό που έγινε», φέρεται να κατέθεσε η 16χρονη.

Ο Κούγιας είπε τα ονόματα που θα καταθέσουν υπέρ του Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την 17χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό

Στο δικηγόρο Αλέξη Κούγια ανέθεσε η μητέρα της ανήλικης την υποστήριξη της κατηγορίας έναντι του ποδοσφαιριστή, και του συγκατηγορουμένου του για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της κόρης της.

Ποια είναι η διαδικασία μετά την απολογία

Μετά την απολογία του Ρούμπεν Σεμέδο, ο ανακριτής με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς όρους.

Σε περίπτωση που κριθεί προσωρινά κρατούμενος η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί μέχρι την συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου της προσωρινής κράτησης.

Μάλιστα, στην περίπτωση προσωρινής κράτησης, έχει δικαίωμα να προσφύγει στο συμβούλιο των πλημμελειοδικών. Να ασκήσει δηλαδή προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Η κατηγορία επιφέρει ποινή που μπορεί να φθάσει και τα ισόβια, καθώς ο ομαδικός βιασμός ή βιασμός από κοινού, όπως ορίζεται στον Ποινικό Κώδικα, θεωρείται, όπως και το βασικό αδίκημα, πράξη ειδεχθής με μεγαλύτερη ποινική απαξία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οδηγός αστικού λεωφορείου συνελήφθη για απόπειρα βιασμού εις βάρος 53χρονης

Το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Άνω Λιόσια και σύμφωνα με την...

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό: “Με βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του”, κατέθεσε η καταγγέλλουσα

Τις στιγμές βιασμού που φέρεται να βίωσε από τον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς...

Εξάρχεια: Δεύτερη σύλληψη για τη ληστεία και απόπειρα βιασμού 36χρονης

Εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης...

Κερατσίνι: Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρεται ο παππούς που κατηγορείται για τον βιασμό της εγγονής του

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται ο 78χρονος από το Κερατσίνι που κατηγορείται για βιασμό της...