ΑΠΟΨΗ: Η χρονιά της «Μεσαίας Τάξης»

55
ΑΠΟΨΗ: Η χρονιά της «Μεσαίας Τάξης»

Καλώς ήρθε η νέα χρονιά, με όσα όνειρα και ευχές κουβαλάει! Μια χρονιά, η οποία, πέραν των άλλων, θα είναι γεμάτη με εκλογικές αναμετρήσεις και στο τέλος της, θα έχουμε νέους Βουλευτές, νέους Περιφερειάρχες, νέους Δημάρχους και νέους Ευρωβουλευτές. Όλα νέα και απομένει να δούμε, αν θα είναι και όλα καλά.

Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφος

ΑΠΟΨΗ: Η χρονιά της «Μεσαίας Τάξης»

Είναι γεγονός, ότι μεταπολεμικά η πρόοδος της χώρας στηρίχτηκε στην «μεσαία τάξη» δηλ. στο εργαζόμενο δυναμικό, το οποίο αφ’ ενός ήξερε, ότι θα έχει απασχόληση και αφ’ ετέρου ήξερε, ότι με τα χρήματα που θα κέρδιζε από την εργασία του, θα είχε την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει την οικογένειά του, να αγοράσει κατοικία, να αγοράσει αυτοκίνητο, να αποταμιεύσει κλπ. Όλα αυτά τα βασικά και αυτονόητα για τους εργαζόμενους, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έπαψαν να είναι και βασικά και αυτονόητα.

Η κρίση που περνάει η χώρα μας, έφερε κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω στον οικονομικό τομέα και κατ’ επέκταση και στον κοινωνικό. Η περηφάνεια της δημιουργίας μέσω της εργασίας έχει χαθεί και ο πληθυσμός οδηγείται σταθερά στην εξαθλίωση και στην υποδούλωση. Όταν το, επίσημα, ένα τρίτο των κατοίκων διαβιεί κάτω από το όριο της φτώχειας και όταν δεν υπάρχει κανένα «παράθυρο» προς το αύριο, είναι απορίας άξιον, που στηρίζονται οι Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί!

Διαβάστε επίσης:  Όχι αγαπητοί… καμία Τουρκία δεν μας προκαλεί, απλά μας κάνει όσα της έχουμε επιτρέψει

Δεδομένου δε, ότι ο Έλληνας ουδέποτε υπήρξε επαίτης αλλά πάντα ήταν και είναι υπερήφανος, η σημερινή εικόνα της χώρας επ’ ουδενί αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται, είναι η μεγάλη και ίσως η τελευταία, ευκαιρία της Μεσαίας Τάξης, να αποκαταστήσει την κανονικότητα και να επανακτήσει τα κεκτημένα της, τα οποία εκπορεύονται αποκλειστικά από την εργασία και τις δυνατότητες προόδου. Είναι πλέον στο χέρι του κάθε συνετού και εργαζόμενου πολίτη, να αποφασίσει για το αύριο της κοινωνίας μας συνολικά και όχι το ατομικό του. Να αποφασίσει για την τύχη της χώρας, της γενιάς του αλλά και των παιδιών του. Πάθαμε τρομερά πράγματα, όντες απροετοίμαστοι ή αδιάφοροι ή καλοβολεμένοι. Μάθαμε όμως από αυτά; Σίγουρα, ναι. Κανένας δεν δικαιούται σε άλλα λάθη στις επιλογές του, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι η οριστική καταστροφή. Και στην καταστροφή αυτή πρέπει να συμπεριληφθούν και τα Εθνικά θέματα, αφού απεμπολείται η Ιστορία μας.

Είχα από τον περασμένο Νοέμβριο γράψει, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο, κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς από τις εξελίξεις. Ο καιρός είναι πλέον κοντά μας όπως και η ιστορική ευκαιρία μας για ανάκαμψη και ευημερία.

Καλή χρονιά σε όλους μας και μακάρι, το χαμόγελο που κάπου μέσα μας είχαμε κρατήσει ¨παγωμένο¨, να ζεσταθεί πάλι και να ανθήσει.