ΑΠΟΨΗ: Η εσωστρέφεια και η ΝΔ

Στο εσωτερικό μέτωπο και συγκεκριμένα στους τομεάρχες υπάρχει μία σύγχυση για το πώς πορεύεται το κόμμα

65
Κυριάκο άφησε το ...παραμύθι!

Ασκήσεις για δυνατούς λύτες έχουν βάλει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κομματικά στελέχη που υπερασπίζονται την κομματική γραμμή και από την άλλη ο πρόεδρος του κόμματος προσπαθεί να τους ακούει όλους και να τους έχει ευχαριστημένους όλους.

Του Δημήτρη Τζελέπη*

Στην σύνοδο του ΕΛΚ πριν δύο εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πει τι θα κάνει και στείλει το μήνυμα ότι το κόμμα του είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Στα γραφεία των Βρυξελλών ξέρουν ότι και η ΝΔ είναι ένα κόμμα που χρόνια είχε και αυτή την δική της εκλογική πελατεία και όχι μόνο. Για αυτό και μερικοί δεν την κοιτούν με καλό μάτι, όπως και τον Σαμαρά, γιατί ο πρώην πρόεδρος είχε κάνει σφοδρή κριτική στα μνημόνια και μετά έκανε στροφή 180 μοιρών.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες μπορεί να είναι βαρύ, αλλά ο Μητσοτάκης θέλησε να τους δείξει ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει.

Στο εσωτερικό μέτωπο και συγκεκριμένα στους τομεάρχες υπάρχει μία σύγχυση για το πώς πορεύεται το κόμμα, αλλά και η πρόσφατη διαγραφή της Παπακώστα πυροδότησε εκρήξεις στην ΝΔ. Άλλοι είπαν ότι η «πολιτική δεν είναι έκθεση ιδεών», άλλοι «για το συνηθισμένο πια ερώτημα γιατί κάποιοι φορούν την ταμπέλα του υποψηφίου αφού ακόμη δεν ξέρει κανείς». Να ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την διαγραφή και να πει ότι το κόμμα της ΝΔ μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε ΛΑΟΣ.

Υπάρχει και ο Άδωνις που είναι η μόνιμη φωνή της ΝΔ σε όλα τα θέματα. Άλλοι δεν τον θεωρούν σωστό, άλλοι δεν το βλέπουν με καλό μάτι. Αλλά δεν φταίει ο ίδιος εάν οι άλλοι δεν ξέρουν να κάνουν αντιπολίτευση. Αυτό πρέπει να το δουν και να το εξετάσουν οι ίδιοι.

Διαβάστε επίσης:  Έχουν ΑΟΖ τα Φώκλαντς κ.Ροζάκη;

Έκανε πάλι την εμφάνιση του ο Μεϊμαράκης για να μας πει ότι η ΝΔ είναι και ανήκει στον χώρο της Κεντροδεξιάς και της Χριστιανοδημοκρατίας.

Γενικώς, στη Νέα Δημοκρατία ψάχνουν να βρουν ξανά ιδεολογική ταυτότητα. Δεν είμαστε ελιτιστές, υποστηρίζουμε τους μη προνομιούχους. Πρόσφατα στο τρίτο προσυνέδριο το θέμα ήταν η υγεία. Εκεί εκφράστηκαν οι θέσεις όπως ότι κανένας ασθενής δεν θα μείνει εκτός των νοσοκομείων και δεν θα μένει κανένας χωρίς φάρμακα.

miles-n-moreΤο μητρώο στελεχών πάει καλά και θα συνεχιστεί, και αυτό όμως μερικοί το αντιμετωπίζουν με καχυποψία, λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κοινωνική βάση και δεν μπορούν να φέρουν ψήφους. Άλλο θέμα που προέκυψε είναι με τους σύμβουλους του Μητσοτάκη και ότι μόνο αυτούς συμβουλεύεται και δεν ακούει κανέναν. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα είναι δικιά του και όχι της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να τους επισημαίνει ότι «δεν είμαι μόνος μου, είμαστε όλοι μαζί». Γενικώς προσπαθεί να πει το δικό του απεταξάμην στην εσωστρέφεια του κόμματος του.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο καράβι και το δύσκολο που έχει να κάνει ο Μητσοτάκης είναι να στρίψει το καράβι από μόνο του. Θα πρέπει να το στρίψει ο ίδιος το καράβι και μην του φύγει σε όποιο ρεύμα.

*Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.

Πηγή: apopseis.gr