ΑΠΟΨΗ: Η ψήφος των ευρωεκλογών αποτελεί τομή

19
ΑΠΟΨΗ: Η ψήφος των ευρωεκλογών αποτελεί τομή

Η έντασή της προκύπτει κυρίως από την απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο από την επιλογή συνειδητής υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας.

Του Λευτέρη Κουσούλη*

Προσανατολίζεται προς την Ν.Δ. για να πολλαπλασιάσει, ως καταλυτική πράξη αποδοκιμασίας των κυβερνητικών, την δύναμή της.

Αυτό το δεδομένο συνδέεται και με την περιορισμένη πειστικότητα της Ν.Δ., που ως παλαιό κόμμα, με ζωντανό το ενδιαφέρον εντός της να διασωθούν τα φεουδαρχικού τύπου στοιχεία του, κυοφορεί μια πολιτική αδυναμία και μια αναποτελεσματικότητα. Μαζί με μια δειλή, συντηρητική διακυβέρνηση.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τον βίο του, την ίδια ώρα οφείλουμε να σκεφτούμε την Δευτέρα, 8 Ιουλίου, με πρώτη την γραμμή στην πατρίδα και πρώτα την ανάγκη υπεράσπισης του λαού από τις νέες απειλές.

*Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: Μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, εργάστηκε για λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 και ως σήμερα εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν» (www.legeinandprattein.gr). Είχε τη πρωτοβουλία για την ίδρυση του εκδοτικού οίκου «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο του εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης. Επιλεγμένα κείμενά του έχουν γίνει αντικείμενο έκδοσης. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει:

  • Κείμενα για την Πολιτική & την Επικοινωνία(2007)
  • Ήττα της Πολιτικής –18 θέσεις απέναντι(2008)
  • Αναμνήσεις από το Βίτενμπεργκ –Όψεις του αδιεξόδου και η αναζήτηση της αισιοδοξίας(2009)
  • Σταθεροί Τόποι(2012)
  • Έξω από το καταφύγιο –Κείμενα για τη συνειδητοποίηση(2013).
  • 10+10, (2014)
Διαβάστε επίσης:  Μιχάλης Ιγνατίου: «Βίαιη» η αντίδραση της Τουρκίας - Ηρθε η ώρα για ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου