ΑΠΟΨΗ: Όροι μαφίας σε τριτοκοσμικό Κράτος

49
Νέα υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα

του Γιάννη Παπαγεωργίου

Η πρόσφατη επιστολή τριών Επιτρόπων της Κομισιόν στην ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων της χώρας και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά περί αναγκαιότητας αποπολιτικοποίησης της δημόσιας διοίκησης προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων εντός των τειχών.

Χαρακτηριστικότερη ήταν αυτή των Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν εξωθεσμική την παρέμβαση της Κομισιόν αναφορικά με ένα θέμα που σχετίζεται πάντως ευθέως με τη λειτουργία των ίδιων οργάνων της (Eurostat). Ανεξαρτήτως της δικαστικής έκβασης της υπόθεσης Γεωργίου, αυτό από μόνο του είναι οξύμωρο.

Εκείνο που δυστυχώς διαφεύγει από κάθε προσέγγιση είναι το βασικότερο μήνυμα που στέλνει η Ευρώπη προς την Ελλάδα. Ο συσχετισμός της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ με την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης της χώρας και των ανεξάρτητων Αρχών της, αποτελεί σαφή επισήμανση της Ευρώπης (και άτυπη καταγγελία της) ότι στην Ελλάδα υπάρχει ευθεία σχέση μεταξύ πολιτικής και Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:  ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Και όμως: Ένας κούκος μπορεί να φέρει την Άνοιξη… Ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Αυτό δηλαδή το οποίο καταλογίζουν ορισμένοι στην Ευρώπη (παρέμβασή της στην ελληνική Δικαιοσύνη) είναι ακριβώς αυτό που διαπιστώνει και μας καταλογίζει η ίδια η Ευρώπη. Και αυτό που συσχετίζει ευθέως με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντί της.

Εύλογα θα μπορούσε να ανταπαντήσει κάποιος ότι η διασύνδεση πολιτικής εξουσίας και Δικαιοσύνης δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αν ωστόσο ρωτήσει στις Βρυξέλλες ανθρώπους που πλέον γνωρίζουν καλά την ουσιαστική λειτουργία του ελληνικού Κράτους, θα σου απαντήσουν ότι αυτή η διασύνδεση ειδικά στην Ελλάδα φαίνεται να γίνεται με όρους «μαφίας σε τριτοκοσμικό Κράτος».

Μόνο που η Ελλάδα (ευτυχώς) συνεχίζει να αποτελεί μέλος της ΕΕ…

Πηγή: athina984.gr