Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής από Κασιδιάρη και Λαγό

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής από τους καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισαν οι δύο κατηγορούμενοι να παραμείνουν στη φυλακή ενώ νωρίτερα απέρριψαν και την αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως της έδρας.

Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε να κληθεί να καταθέσει η φίλη του Παύλου Φύσσα στα χέρια της οποίας είχε αφήσει τη τελευταία του πνοή ο 34χρινος μουσικός όταν δέχθηκε τις μαχαιριές από τον καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος με βάση τη δικαστική απόφαση του πρώτου δικαστηρίου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Να παραμείνουν στη φυλακή οι καταδικασθέντες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός ζήτησε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας Κυριακή Στεφανάτου εισηγούμενη να απορριφθεί η αίτηση αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που τους έχει επιβληθεί με βάση την πρωτόδικη απόφαση.

Δεκτή η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλούμενη το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο αποφασίστηκε η μη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση που κατέθεσαν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός εισηγήθηκε την απόρριψη των αιτημάτων τους για την έξοδο τους από τις φυλακές. Όπως είπε η εισαγγελέας το πρωτόδικο δικαστήριο-μεταξύ άλλων-αποφάσισε να οδηγηθούν στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα.

Κατά την εισαγγελέα δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτικής τους καριέρα, πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων» είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης τοποθετήθηκε για το αίτημα που έχει υποβάλει φτάνοντας στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Εκρεμ Ιμάμογλου, το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης ισχυριζόμενος ότι όπως προσπαθεί να εξοντώσει εκείνον ο Ερντογάν έτσι και εδώ στη Ελλάδα το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να τον κρατήσει εκτός της εκλογικής διαδικασίας σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις, όπως είπε, τον φέρνουν εντός του Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός επισήμανε: «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή».

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως είπε στην απορριπτική πρότασης της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα. «Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ιδεολογία και ζητάμε την εξαίρεσης της» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση με την εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του απαντά στη δευτερολογία της ότι εμμένει σε όσα είπε μέχρι κεραίας.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Γ. Λαγού έκανε επίθεση στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι ( σ.σ. κάνοντας γροθιά με το χέρι του)».

Νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις και προς τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης .

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Με χειροπέδες ορκίστηκε ο Κασιδιάρης(φωτο)

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Ηλία Κασιδιάρη.Ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η προθεσμία για την υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου για την υποβολή...

Πού θα κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα – Πώς θα πληρωθεί

Περίπου 1,2 εκατ. ευάλωτοι καταναλωτές εκτιμάται πως θα ωφεληθούν από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης...

Πενθήμερη άδεια στο Κασιδιάρη

Tην πρώτη του πενθήμερη άδεια από τις φυλακές έλαβε ομόφωνα από τις φυλακές του...