Απορρίπτονται οι απαιτήσεις του Ταμείου – Προς μετωπική κυβέρνηση-ΔΝΤ για τα εργασιακά

29
Κατρούγκαλος:«Τώρα είναι η στιγμή, αν θέλουμε να λύσουμε το Σκοπιανό

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, o κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η Αθήνα θα πολεμήσει για να διατηρήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας το ΔΝΤ ως «ακραίο παίκτη», ενώ το πρακτορείο σημειώνει ότι μια σύγκρουση με το Ταμείο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 86 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι αξιώσεις του ΔΝΤ επί της ουσίας, καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, σε συλλογική βάση και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί την περαιτέρω επιδείνωση της εργασιακής κατάστασης των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:  ΚΥΣΕΑ: Καμία απόφαση για τα F-16 - Ενεργοποιούνται τα C-27

Όσον αφορά, δε, στα υπόλοιπα ακανθώδη ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως οι ομαδικές απολύσεις και το λοκάουτ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι τα μέτρα αυτά έχουν απορριφθεί από τους ίδιους τους εργοδότες.