Αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις των WikiLeaks, πήρε ο Μητσοτάκης

38
Μητσοτάκης, Βρετανία, Ευρώπη,

Φοβάμαι πως ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε την χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας, τόνισε στη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης.

Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί την δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης:  «Ωρα μηδέν» για το Σκοπιανό - Κοτζιάς: Χρειάζονται αμοιβαίοι συμβιβασμοί

Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015 και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες.

Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε την συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά.