Αποστάσεις Καμμένου από την Κυβέρνηση για το ζήτημα των Θρησκευτικών

21
Καμμένος: Η συμφωνία των 66 εκατ. ευρώ με τη Σαουδική Αραβία δεν έχει καταγγελθεί

Αποστάσεις από την Κυβέρνηση εξαιτίας του ζητήματος των Θρησκευτικών φέρεται να κρατά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Κατά τη συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε: «Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας».

Από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος τόνισε:

Πριν από λίγο συναντήθηκα με τον Ιερώνυμο ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού για να γίνει εκ νέου διάλογος με την εκκλησία ώστε να γραφτεί εκ νέου ο τρόπος διδασκαλίας στα θρησκευτικά

Και πρόσθεσε: «Οφείλουμε όλοι να συζητήσουμε με την εκκλησία. Θεωρούμε το Σύνταγμα αναφέρεται ξεκάθαρα στους άρρηκτους δεσμούς της πολιτείας με την εκκλησία, άρα δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει η συζήτηση διαχωρισμού κράτους και εκκλησία. Τέτοιες αλλαγές δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα και δεν συμφωνεί και ο ελληνικός λαός»

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως η συζήτηση για τα Θρησκευτικά «θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση» και συγκεκριμένα εξήγησε ότι «τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία».

«Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε σε αυτόν τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της εκκλησίας οι σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν» είπε ο Επικεφαλής των ΑΝΕΛ και σημείωσε ότι «ναι μεν στα σχολεία πλέον υπάρχουν και παιδιά άλλων θρησκειών που δικαιούνται τη δική τους εκπαίδευση, όμως πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι μαθητές».

Διαβάστε επίσης:  Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ με "πλούσιο μενού"

Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε πως «το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο για τις σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος, αλλά ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων».

Και παράλληλα διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Ο Πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί η ορθοδοξία με την πατρίδα μας και με τη διδασκαλία».

Ο Υπουργός Άμυνας παράλληλα, σημείωσε πως «θεωρεί απαράδεκτα τα όσα ειπώθηκαν για τη στάση της Εκκλησίας επί χούντας».

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ρόλο της εκκλησίας σημειώνοντας: «ήταν απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας αλλά και σε κάθε αγώνα του έθνους».