Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: “Συντριπτικό στρατιωτικό χτύπημα στην Τουρκία, αν προσβάλει κυριαρχικά μας δικαιώματα”

48
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ:

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, ενημερώνοντας τους διαπιστευόμουν στρατιωτικούς συντάκτες.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε μια εκτενή ανάλυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και απέδωσε στον νέο-οθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό, την επικίνδυνη κλιμάκωση των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία. Η τουρκική προκλητικότητα, θα αντιμετωπιστεί καταρχήν με πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Και αφού εξαντληθούν αυτά, είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, η στρατιωτική απάντηση, θα είναι η τελευταία επιλογή. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει την ικανότητα να καταφέρει συντριπτικό στρατιωτικό πλήγμα στην Τουρκία. Και σε ερώτηση του ΑΘΗΝΑ984, αν η Τουρκία προσβάλει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ποια θα είναι στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας. «Αν πατήσει οποιαδήποτε ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος, πρώτα θα την κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», απάντησε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Διαβάστε επίσης:  ΥΠΕΞ: Η διεθνής κοινότητα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της Τουρκίας

Επίσης, εντύπωσε προκάλεσε και η εκτίμηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ότι, αν η Ελλάδα, εμπλακεί σε στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία, το πιθανότερο είναι, η Ελλάδα θα πολεμήσει μόνη της, χωρίς συμμάχους.

Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο. Χαρακτήρισε την τουρκική κυβέρνηση ως καθεστώς Ερντογάν και επεσήμανε, πως «άλλο το καθεστώς Ερντογάν, άλλο το τουρκικό κράτος».