Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Αρχίζουν οι εγγραφές των παιδιών με κρατικά voucher σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές των παιδιών με κρατικά voucher σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, συνολικά, θα καλυφθούν περίπου 165.000 παιδιά, περισσότερα κατά 15.000 σε σχέση με το 2019.

Κατά τη φετινή περίοδο, τίθενται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε εφαρμογή δύο παράλληλα προγράμματα κουπονιών (vouchers) για βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης προς ωφελούμενες μητέρες με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας (βρεφονηπιακοί) και σχολικής ηλικίας κατά τις απογευματινές ώρες (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ).

Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», προϋπολογισμού 279 εκατ. ευρώ , διανέμει περίπου 150.000 vouchers σε άνεργες και εργαζόμενες μητέρες του ιδιωτικού τομέα για απασχόληση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ ενώ το παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ διανέμει άλλα 15.000 vouchers σε οικογένειες με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια (έως 33.000 ευρώ για οικογένεια με 1-2 παιδιά) και εντάσσει και τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Συνολικά, για το Πρόγραμμα της «Εναρμόνισης» υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες για 232.203 παιδιά, εκ των οποίων, μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν το voucher 152.269 παιδιά. Για το παράλληλο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» υποβλήθηκαν αιτήσεις για 18.660 παιδιά και μετά την εξέταση και των ενστάσεων, έλαβαν voucher 14.762 παιδιά (6.742 νήπια και 8.020 βρέφη).

Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η πρόσβαση στην προσχολική αγωγή θέλουμε να είναι δεδομένη για κάθε οικογένεια και κάθε παιδί. Είναι μια θέση στην οποία είμαστε αμετακίνητοι από την αρχή. Ειδικά σε περιόδους ύφεσης λόγω της πανδημίας, είμαστε αποτελεσματικοί και πιστοί σε όσα λέμε”.

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου,κατήγγειλε ότι ένα στα τρία παιδιά έμειναν χωρίς voucher για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ φέτος, δεύτερο έτος πανδημίας.

Σύμφωνα με την κα Φωτίου, “φέτος υποβλήθηκαν αιτήσεις για σχεδόν 251.000 παιδιά, έναντι 229.000 πέρυσι. Η δικαιολογία ης κυβέρνησης για το γεγονός ότι απορρίφθηκαν 83.000 παιδιά λόγω υπέρβασης εισοδηματικών κριτηρίων είναι αστεία και αβάσιμη, αφού τα όρια είναι πολύ υψηλά (33.000 για δύο παιδιά έως 42.000 για πέντε παιδιά), εξωπραγματικά σχεδόν για την πλειοψηφία των εργαζομένων.”

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα: Πώς θα κάνετε διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού

Ευκαιρία απόδρασης ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και του Πάσχα έχουν οι κάτοχοι επιταγών (voucher)...

Sports pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου

Την παροχή ενός voucher για μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ύψους 300 ευρώ, που θα...

Μετρό: Άτομο έπεσε στις γραμμές – Άνοιξαν οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός

Προσωρινά έκλεισαν οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός του μετρό λόγω πτώσης μιας γυναίκας στις γραμμές. Η...

Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί με εντολή ΕΛ.ΑΣ.

Σε λειτουργία θα βρίσκονται σήμερα οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό από τις...