Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, προειδοποιεί για τους θυελλώδεις ανέμους που θα συνοδεύουν αυτό το ψυχρό μέτωπο, οι οποίοι όχι μόνο θα ρίξουν τη θερμοκρασία έως και δέκα βαθμούς, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων κλπ.

Μάλιστα, ανέβασε και τους σχετικούς χάρτες με τις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Αναλυτικά η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΠΕΜΠΤΗ)ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Για καλό και για κακό λοιπόν εκείνες τις ώρες:

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .

– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοητους λόγους!

Για οτιδήποτε νεότερο ρίχνετε αν θέλετε μια ματιά στη σελίδα μου στο facebook εδώ;

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου