Αρναία Χαλκιδικής: Θα παρασκευάσουν Χριστόψωμο 400 κιλών

66
Αρναία Χαλκιδικής, Χριστόψωμο,

Ένα τεράστιο Χριστόψωμο βάρους 400 κιλών θα παρασκευαστεί αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, στην Αρναία της Χαλκιδικής, εκεί όπου κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο «Το μέλωμα του Χριστού».

Το Χριστόψωμο θα έχει διαστάσεις 2×2 μέτρα και θα τοποθετηθεί σε ειδικής κατασκευής λαμαρίνα, λόγω του μεγέθους του. Παρασκευάζεται από επαγγελματίες της περιοχής και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων μοιράζεται, μαζί με μέλι και καρύδια, σε πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.

«Δημιουργείται μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Αρναία. Η χορωδία ψάλλει τα κάλαντα σε όλα τα στενά, παραδοσιακά καλντερίμια, ενώ παιανίζει η φιλαρμονική του Δήμου. Κάτοικοι και επισκέπτες μαζεύονται στην κεντρική πλατεία, γύρω από το τεράστιο Χριστόψωμο.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: 169 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Φέτος απαιτούνται 400 κιλά αλεύρι και θα είναι το μεγαλύτερο Χριστόψωμο που έχει φτιαχτεί ποτέ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρίας Αρναίας, Απόστολος Βαλιάνος.

Το έθιμο αναβιώνει η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρία Αρναίας, με τους διοργανωτές να θέτουν κάθε χρόνο νέους στόχους και να καταρρίπτουν το ρεκόρ βάρους του Χριστόψωμου.