ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ θέλουν να κλείσουν την αξιολόγηση οι Ευρωπαίοι πριν σκάσει η «βόμβα» του προσφυγικού!

39
Θετική εισήγηση των θεσμών για εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ

Εξέγερση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα φοβούνται οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της χώρας και γι’ αυτό επιδιώκουν την επίσπευση της αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Όπως τόνιζαν ευρωπαϊκές πηγές το όλο ζήτημα της αξιολόγησης θα πρέπει να έχει κλείσει πριν από τα μέσα Απριλίου, εκφράζοντας παράλληλα έντονες ανησυχίες για το θέμα της προσφυγικής κρίσης και του ενδεχόμενου να υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις στα hot spots. Κύκλοι του EuroWorking Group δεν δίστασαν μάλιστα να χαρακτηρίσουν ως «βραδυφλεγή βόμβα» το προσφυγικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από τις 12 Απριλίου, τόνισαν ευρωπαϊκές πηγές, μετά το πέρας του EuroWorking Group, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως με μοναδικό θέμα την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:  Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

«Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρειάζεται πρώτα απ’ όλα πολιτική βούληση», έλεγε χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή πηγή, ενώ την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να «κλείσουν» την αξιολόγηση ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.