Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
28.9 C
Athens

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ-‘Βόμβα’: Αποκαλύψεις σοκ για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία!

Τα πειράματα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και ο ρόλος της Τουρκίας, της Αμερικής και της Γερμανίας

Σε νέες αποκαλύψεις που αφορούν την ύπαρξη στρατιωτικών, βιολογικών, εργαστηρίων στην Ουκρανία προχώρησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια, ο οποίος έκανε λόγο για «τεκμηριωμένα στοιχεία ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εμπλέκεται άμεσα στην εφαρμογή στην Ουκρανία επικίνδυνων βιολογικών πρότζεκτ που έχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός μυστικού στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ρώσος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία, «υπάρχουν συγκεκριμένα έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ πραγματοποιούν στρατιωτικά βιοπρογράμματα σε ουκρανικά βιοεργαστήρια. Κυκλοφορήσαμε εκατοντάδες έγγραφα που έδειχναν συγκεκριμένα δεδομένα, συγκεκριμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένες εταιρείες και συγκεκριμένα άτομα. Αν αυτό δεν είναι επαρκής απόδειξη για εσάς, τι είναι;».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο μέσο της Ανατολικής Ευρώπης και κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, αποτελώντας έτσι πραγματική απειλή για τη βιολογική ασφάλεια της χώρας μας, της περιοχής και όλου του κόσμου, αν λάβουμε υπόψη τη διασυνοριακή φύση των βιολογικών απειλών».

Όπως ανέφερε ο Νεμπένζια, επαναλαμβάνοντας αποκαλύψεις του Ρωσικού ΥΠΕΞ, εκτός από τις ΗΠΑ, εμπλοκή είχε και η Γερμανία και μάλιστα μίλησε και για ληφθέντα δείγματα αίματος από πολίτες:

«Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το 2016-19 ελήφθησαν 3.500 δείγματα αίματος πολιτών που ζούσαν σε 25 περιοχές της Ουκρανίας από στρατιωτικούς επιδημιολόγους από το Μικροβιολογικό Ινστιτούτο της Μπούντεσβερ. Τι θα χρειαζόταν ο γερμανικός στρατός βιολογικά υλικά του λαού της Ουκρανίας;»

Εικόνα

Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε ακόμα ότι η Μόσχα σχεδιάζει να υποβάλει έγγραφα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία βάσει διεθνών συμφωνιών.

«Έχουμε ήδη συλλέξει μια σημαντική ποσότητα υλικού που αποδεικνύει άμεσα την παραβίαση της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα από τις ΗΠΑ», είπε και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε να τα συλλέγουμε και να τα αναλύουμε. Δεδομένου ότι η αμερικανική πλευρά αρνείται οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση επί του θέματος, σχεδιάζουμε να κινήσουμε τους μηχανισμούς που προβλέπονται στα άρθρα 5 και 6 της Σύμβασης που προβλέπουν τη δυνατότητα υποβολής στοιχείων στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την έναρξη έρευνας».

Σημείωσε επίσης ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να αρνούνται να παρέχουν διευκρινίσεις σχετικά με τη φύση και τους πραγματικούς στόχους των βιολογικών τους δραστηριοτήτων στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για την 9η Διάσκεψη Αναθεώρησης CABT στη Γενεύη στις αρχές Απριλίου, η αμερικανική πλευρά δεν έδωσε καμία κατανοητή απάντηση εκτός από τη δικαιολογία ότι οι βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ είναι εξ ορισμού ειρηνικές και χρήσιμες για τη διεθνή κοινότητα», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Ο ρόλος της Τουρκίας
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νεμπένζια, στα έγγραφα του Project 3007 αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα τουρκικά drones, αλλά και τα εξής:

«’Παρακολουθώντας την επιδημιολογική και περιβαλλοντική κατάσταση σχετικά με επικίνδυνες ασθένειες υδρόβιας προέλευσης στην Ουκρανία’, Ουκρανοί ειδικοί, υπό την επίβλεψη Αμερικανών επιστημόνων, συνέλεξαν συστηματικά δείγματα νερού σε έναν αριθμό σημαντικών ποταμών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων του Dnepr, του Δούναβη και του Δνείστερου, καθώς και σε το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας.

Ο στόχος ήταν να προσδιοριστεί η παρουσία ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων χολέρας, τύφου, ηπατίτιδας Α και Ε, και να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την πιθανή εξάπλωσή τους μέσω του νερού για την αξιολόγηση των ιδιοτήτων βλάβης των επιλεγμένων δειγμάτων. Όλα τα συλλεχθέντα στελέχη εξήχθησαν στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Γεννιέται ένα ερώτημα – για ποιο λόγο; Γιατί χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες μια συλλογή επικίνδυνων παθογόνων που μπορούν να εξαπλωθούν στα ποτάμια αυτής της περιοχής; Μια σύντομη ματιά στον χάρτη των υδάτινων πόρων της Ουκρανίας θα είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι τα αποτελέσματα αυτής της «επιστημονικής έρευνας» μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη μιας βιολογικής καταστροφής, και όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ, καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας και της Πολωνίας.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνικές ευκαιρίες για την παράδοση επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων αεροπορικώς. Πέρυσι η Ουκρανία έστειλε αίτημα στον Τούρκο κατασκευαστή UAV Baykar Makina σχετικά με τη δυνατότητα εξοπλισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar με εξοπλισμό που τους επιτρέπει να ψεκάζουν περισσότερα από 20 λίτρα αεροζόλ ενώ πετούν για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.

Αντίγραφο αυτής της επιστολής περιλαμβάνεται στη σειρά εγγράφων που κυκλοφορήσαμε στο Συμβούλιο στις 19 Απριλίου. Εάν είναι εξοπλισμένο με τέτοιο σύστημα αεροζόλ και έχει εμβέλεια πτήσης 300 χιλιομέτρων, ένα τέτοιο drone θα αποτελέσει πραγματική απειλή ψεκασμού επικίνδυνων βιολογικών αερολυμάτων πάνω από το έδαφος της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο του 2022, η Ουκρανία φέρεται να αγόρασε μέσω ενδιάμεσων οργανισμών περισσότερες από 50 τέτοιες συσκευές, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή βιολογικών σκευασμάτων και τοξικών χημικών.

Στις 9 Μαρτίου 2022, τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξοπλισμένα με εμπορευματοκιβώτια 30 λίτρων και εξοπλισμό καταιωνιστήρων εντοπίστηκαν από ρωσικές μονάδες αναγνώρισης στην περιοχή Kherson. Στα τέλη Απριλίου, βρέθηκαν άλλα 10 κοντά στην Kakhovka».

Οι εργολάβοι του Πενταγώνου και το αμερικανικό δίκτυο εργαστηρίων
Σε ό,τι αφορά την Αμερικανική εμπλοκή, ο Νεμπένζια ανέφερε στο ΣΑ του ΟΗΕ:

«Υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή του αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου στη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βιολογικής δραστηριότητας στην Ουκρανία μέσω εργολάβων του Πενταγώνου, όπως οι Black & Veatch και Metabiota. Και οι στόχοι τους απείχαν πολύ από την προώθηση της επιστήμης. Συγκεκριμένα, μια επιστολή του Αντιπροέδρου της Metabiota αναφέρει ότι στόχος της εταιρείας στην Ουκρανία είναι ‘να διασφαλίσει την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία’ – ένα πολύ ασυνήθιστο έργο για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, τουλάχιστον.

Εικόνα

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις ενημερώσαμε το Συμβούλιο ότι η Ουκρανία, με χρηματοδότηση και χορηγία από την Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ, ανέπτυξε ένα δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων που διεξάγουν στρατιωτική βιολογική έρευνα.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα δεδομένα μας, αυτό το δίκτυο κάλυπτε το Κίεβο, την Οδησσό, το Λβοφ, το Χάρκοβο, το Ντνίπρο, τη Χερσώνα, την Τερνόπολη, το Ουζγκόρτοντ και τη Βίννιτσα. Τώρα και η Μαριούπολη έχει μπει σε αυτή τη λίστα. Σε δύο βιοεργαστήρια αυτής της πόλης ανακαλύψαμε στοιχεία επείγουσας καταστροφής εγγράφων που επιβεβαιώνουν τη συνεργασία με το στρατιωτικό κατεστημένο των ΗΠΑ.

Μια προκαταρκτική ανάλυση της σωζόμενης τεκμηρίωσης δείχνει τη χρήση της Μαριούπολης ως περιφερειακού κέντρου συλλογής και πιστοποίησης παθογόνων χολέρας. Τα επιλεγμένα στελέχη στάλθηκαν στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας στο Κίεβο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την περαιτέρω αποστολή βιοϋλικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται από το 2014, όπως αποδεικνύεται από τη μεταφορά στελεχών.

Μια πράξη καταστροφής της συλλογής παθογόνου με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2022 βρέθηκε στο υγειονομικό και επιδημιολογικό εργαστήριο της Μαριούπολης. Σύμφωνα με αυτό, αυτό το εργαστήριο χειρίστηκε παθογόνα της χολέρας, της τουλαραιμίας και του άνθρακα, τα οποία είναι πιθανοί παράγοντες βιολογικών όπλων.

… Την τελευταία φορά μιλήσαμε για μια απότομη αύξηση της συχνότητας της φυματίωσης στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Αυτές οι περιπτώσεις προκλήθηκαν από ένα νέο πολυανθεκτικό παθογόνο της φυματίωσης. Τώρα έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν ήταν τυχαίο.

Διεξάγαμε μια έρευνα για ένα βιολογικό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή Slavyanoserbsky του LPR το 2020. Όπως αποδείχθηκε, στο χωριό Stepovoe φυλλάδια με τη μορφή πλαστών χαρτονομισμάτων μολύνθηκαν με τον παράγοντα φυματίωσης και διανεμήθηκαν σε ανηλίκους. Η ιδέα ήταν ότι μετά το χειρισμό χρημάτων, τα παιδιά συχνά χειρίζονται φαγητό χωρίς να πλένουν πρώτα τα χέρια τους.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι αυτά τα φυλλάδια είχαν μολυνθεί με εξαιρετικά ενεργό παθογόνο της φυματίωσης, ανθεκτικό στα περισσότερα φάρμακα κατά της φυματίωσης. Τα φυλλάδια δεν θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί φυσικά από κάποιον που είναι άρρωστος με φυματίωση, επειδή η συγκέντρωση του παθογόνου ήταν πολύ υψηλή. Δεν θα είχε διάρκεια σε φυσικές συνθήκες – στο φως του ήλιου που παράγει βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα. Έτσι, υπάρχουν όλα τα σημάδια σκόπιμης, ανθρωπογενούς μόλυνσης των φυλλαδίων με εξαιρετικά παθογόνο βιοϋλικό. Ευτυχώς, δεν προκλήθηκε ζημιά από αυτά τα φυλλάδια στο χωριό Stepovoe. Αλλά αν συνδυαστούν, όλα αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν μια πολύ ανησυχητική τάση».

Τα πειράματα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο
«Θα αναφέρω τώρα ένα άλλο επεισόδιο που καταδεικνύει για άλλη μια φορά πώς νιώθουν πραγματικά το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί χορηγοί του για τον λαό της Ουκρανίας.

Υπάρχουν δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία Αμερικανοί επιστήμονες από ένα εργαστήριο στη Μερέφα δοκίμασαν δυνητικά επικίνδυνα βιολογικά φάρμακα σε ασθενείς του περιφερειακού κλινικού ψυχιατρικού νοσοκομείου Νο 3 στο Χάρκοβο.

Παρόμοια απάνθρωπα πειράματα διεξήχθησαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Νο 1 στο χωριό Streleche της περιοχής Χάρκοβο. Η κύρια κατηγορία υποκειμένων ήταν μια ομάδα ανδρών ασθενών ηλικίας 40-60 ετών με υψηλό στάδιο σωματικής εξάντλησης.

Αυτή η έρευνα ήταν μυστική, όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό έπρεπε να υπογράψει μια συμφωνία μη αποκάλυψης. Προκειμένου να αποκρύψουν την υπαγωγή τους στις ΗΠΑ, οι ειδικοί της βιολογικής έρευνας ταξίδεψαν μέσω τρίτων χωρών».

Η εμπλοκή της Γερμανίας
«Καθώς έρχονται στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα των βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, έχουμε περισσότερες ερωτήσεις προς τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ.

Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι μόνο μεταξύ 2016 και 2019, τρεισήμισι χιλιάδες δείγματα ορού αίματος πολιτών που ζούσαν σε 25 περιοχές της Ουκρανίας ελήφθησαν από στρατιωτικούς επιδημιολόγους από το Μικροβιολογικό Ινστιτούτο Μπούντεσβερ. Αναρωτιέμαι, γιατί ο γερμανικός στρατός θα χρειαζόταν βιολογικά υλικά του λαού της Ουκρανίας;

Έχουμε επίσης έγγραφα που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Πολωνίας στη βιολογική έρευνα στην Ουκρανία, η οποία διεξάγεται από κοινού με τους βασικούς εργολάβους του Πενταγώνου (ιδίως, το Ινστιτούτο Battelle που εδρεύει στις ΗΠΑ).

Επιτρέψτε μου να ρωτήσω τους εκπροσώπους της Ουκρανίας – εάν η δραστηριότητα που ασκείτε στα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ειρηνική όπως λέτε, τότε γιατί δεν συμφωνείτε να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και γιατί εμποδίζετε τη διεθνή κοινότητα να έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το σκοπό αυτό; Αυτός θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για να εξαφανιστούν όλες οι αμφιβολίες και οι κατηγορίες, αν είναι όντως απολύτως αβάσιμες όπως λέτε. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής μόνο μία εξήγηση υποδηλώνει τον εαυτό της: Έχετε κάτι να κρύψετε;».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλγαρία: Άρση του βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ – Βόρειας Μακεδονίας

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης του βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και την Ευρωπαϊκή Ένωση,...

Ισχυρός σεισμός «ταρακούνησε» το Νότιο Ιράν

Σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (25/06) στο Ιράν, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το επίκεντρο του σεισμού...
ΗΠΑ: Μεγάλες αμερικανικές εταιρίες καλούν τον Τραμπ να "θέσει τέλος στο χάος"

ΗΠΑ: Σάλος με την απόφαση για τις αμβλώσεις – Όλοι βάλουν κατά του Ανώτατου...

Θύελλα αντιδράσεων και παγκόσμια ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα προκάλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για απαγόρευση των αμβλώσεων. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν,...

Οι Τούρκοι απέκτησαν επίθετα μόλις το 1934 – Τι έγινε με όσους είχαν Ελληνικά...

Χρειάστηκε να περάσουν αιώνες προκειμένου οι Τούρκοι να αποκτήσουν επίθετο δίπλα στο όνομα τους. Εκατοντάδες χρόνια πέρασαν για να αποκτήσουν επίθετα οι Τούρκοι (με την...
Βρυξέλλες: Τι λέει ο ευρωπαϊκός Τύπος για την διήμερη Σύνοδος Κορυφής

Αυστηρό μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών προς την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

Η κατάσταση στην Ουκρανία, η χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, οι Τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η...

Γερμανία: Περνά στη φάση 2 του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο

O υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Δράσης της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε ότι η χώρα εισέρχεται στην δεύτερη φάση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για...
γέφυρα, Νιαγάρας, κατάρρευση,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Ιουνίου κατάρρευση γέφυρας στο Νιαγάρα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1912.... Από κατάρρευση γέφυρας στο Νιαγάρα, σκοτώνονται 47 άνθρωποι.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ-Τραγικές στιγμές για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα συμμετέχει στον χαιρετισμό, στο πλαίσιο της παρέλασης Trooping the...

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ -«Θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι»! «Η Ελλάδα έχει σιτάρι μόνο για δύο μήνες»!

«Θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι»! Νέο ρεκόρ στην τιμή των σιτηρών μετά την απαγόρευση εξαγωγών...

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ- Επικίνδυνα ανίκανη η Ευρώπη να διαχειριστεί κρίσεις! Αντιγράφει την παλαιά Σοβιετική Ένωση και προτείνει «δελτία» για ρεύμα και ενέργεια!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και προβλέψιμη και επικίνδυνα ανίκανη να διαχειριστεί μεγάλες κρίσεις όπως...