“Άρχισαν τα όργανα” πριν ακόμη συναντηθούν Τσίπρας – Μητσοτάκης

42
Τσίπρας, Μητσοτάκης, εκλογικός νόμος,

Διασταυρώνουν τα ξίφη ΝΔ και Μαξίμου λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, συνάντηση των κ Τσίπρα – Μητσοτάκη με θέμα την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές», λένε στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμία, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές».

Εν τω μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο τρόπο που κέρδισε δύο φορές” απαντά ότι αυτού του τύπου οι ηρωικές εκφράσεις από western spaghetti επιβεβαιώνουν τους φόβους και τα αδιέξοδα της ΝΔ.

“Επειδή – όπως φαίνεται – θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίζει εκλογές, μήπως στο μεταξύ να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι χρήσιμες για το πολιτικό σύστημα;” δήλωσαν νωρίτερα συνεργάτες του πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης:  Η φωτογραφία drone από την Ελλάδα στις καλύτερες του 2017 στον κόσμο!

Στην Συγγρού μάλιστα συγκρίνουν τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο (έχει αναλάβει την πρόταση για τον εκλογικό νόμο) και φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τον Μένιο Κουτσόγιωργα, που με τον εκλογικό νόμο που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το 1989 δυσκόλεψε σημαντικά στο να γίνει πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τότε η ΝΔ, στις τρίτες εκλογές με ποσοστό 47% είχε 150 έδρες και κυβέρνησε επί τριάμισι χρόνια με την ψήφο του Θ. Κατσίκη.

Σε ειρωνικό τόνο μέσω τουίτερ, η απάντηση του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. Ποιος ξεχνάει την άθλια μεθόδευσή σας στην πρώτη συνάντηση των δύο αρχηγών; αναρωτιέται ο κ. Λαζαρίδης στην πρώτη ανάρτηση που απευθύνεται στο Μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη, το πρωθυπουργικό γραφείο έδινε διαρροές.