Άρχισε το “γλύψιμο” και οδεύει προς Νέα Δημοκρατία!

96
Χρυσοχοίδης, ΝΔ, Μητσοτάκης,

Όλο και πιο κοντά στη ΝΔ έρχεται μέρα με τη μέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος για μια φορά ακόμη δεν έχασε την ευκαιρία να εγκωμιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι λογικό να ενισχυθεί η φημολογία ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Συγγρού, με στόχο τη μεταγραφή του στη ΝΔ.

«Η ΝΔ έχει έναν καινούριο αρχηγό, έναν καινούριο ηγέτη, ο οποίος έχει συγκεκριμένες απόψεις, θα έλεγα θετικότερες, για την Ελλάδα του μέλλοντος, έχει μια συνοχή, διότι είναι ένα κόμμα που χτυπάει την εξουσία, χτυπάει την πόρτα της εξουσίας, άρα λοιπόν υπάρχει μια ύλη εκεί»,

είπε μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τα παραδοσιακά κόμματα καταρρέουν γιατί κανείς -ούτε η Κεντροαριστερά- «δεν μπορεί να εγγυηθεί προσδοκία ευημερίας και ότι η νέα γενιά θα ζήσει καλύτερα από την προηγούμενη».

Ερωτηθείς ωστόσο αν στελέχη του ΠΑΣΟΚ οδεύσουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Είναι και αυτό μία κουβέντα. Από τη μια μεριά, πάρα πολλοί συμπολίτες μας, πάρα πολύς κόσμος, λέει: “Τι; Ξανά με τους παλιούς θα πάμε;”. Δηλαδή αυτοί θέλουν μεν να γυρίσουμε πίσω στην οικονομική ευημερία, που είχαμε πριν από το 2009, αλλά χωρίς τους παλιούς. Δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει χωρίς τις απόψεις των παλιών. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι σήμερα λένε για την Κεντροαριστερά, παλεύουν για την Κεντροαριστερά, ενώ μπορεί να έχουν το μάτι τους και να πάνε στη ΝΔ. Ε, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πρέπει να προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:  «Λαγός» για το ξεπούλημα της Μακεδονίας ο Χαν;

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης απάντησε και για όσα του είχαν καταλογίσει ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο πριν το υπογράψει.

«Είδατε ότι προχθές ψηφίστηκαν 7.000 σελίδες, πλήρως διαβασμένες από όλους, και τους 300, και μετά από 2 μέρες ανακάλυψαν ότι υπήρχε ένας νόμος, ολόκληρος, μέσα στον νόμο που αφορούσε τις offshore εταιρείες, όπως επίσης διαβάστηκαν πλήρως και οι 990 σελίδες το καλοκαίρι του ’15, όταν ψηφίστηκαν στα αγγλικά. Τα λέω αυτά γιατί εγώ χτυπήθηκα προσωπικά. Πέρασαν μια εντύπωση διάφοροι υποκριτές στον κόσμο ότι εγώ είμαι ένας ανεύθυνος, ότι δηλαδή υπέγραφα χωρίς να διαβάζω, δηλαδή ότι έκανα πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου».

Κύριε Χρυσοχοίδη μου δεν δικαιολογείστε εσείς επειδή δεν διάβασαν το τρίτο μνημόνιο και οι τωρινού. Απλώς και αυτοί είναι αδικαιολόγητοι όπως εσείς. Ο Ελληνικός λαός σας στέλνει στη Βουλή για να προλαβαίνετε να τα διαβάζετε.