Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Ασημένιο μετάλλιο στα 10χλμ ο Γιαννιώτης – Ένσταση για δύο χρυσά από την Ελλάδα

Το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χάνοντας το χρυσό στον τερματισμό! Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε μαζί με τον Ολλανδό Ουίρτμαν ο οποίος όμως πρόλαβε να χτυπήσει πρώτος την πινακίδα τερματισμού, όπως επιβάλλεται για να οριοθετηθεί ο τερματισμός με αποτέλεσμα να πάρει αυτός το χρυσό μετάλλιο.

Ο Γιαννιώτης πέρασε την πινακίδα πρώτος, αλλά δεν τη χτύπησε, καθώς ο Ολλανδός αντίπαλός του τον πρόλαβε, κατακτώντας έτσι το ασημένιο μετάλλιο στην τελευταία κούρσα της καριέρας του, μια και έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 36 του χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυό τους έχουν χρόνο 1.52. 59.08, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Ολιβιέ.

«Είπα στον εαυτό μου Σπύρο 100 μετρά απέμειναν δώσε αυτό που δεν έχεις φανταστεί. Είπα όλα για όλα. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία δώσε ότι μπορείς» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ασημένιος ολυμπιονίκης του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

«Πήγαινα μηχανικά δεν βγήκε η δική μου χεριά. Δεν πειράζει ο Ολλανδός το κέρδισε δίκαια» πρόσθεσε και τόνισε «Έχω κουραστεί πολύ, οι κόποι δικαιώθηκαν μετά από τόσα χρόνια. Έχω κουραστεί πάρα πολύ δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο βάθρο πριν, τα τελευταία 100 μέτρα φαντάστηκα το βάθρο».
Ένσταση η Ελλάδα για το μετάλλιο του Γιαννιώτη – Με αίτημα να δοθούν δυο χρυσά

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Βραζιλία κατέθεσαν ένσταση για το μετάλλιο του Γιαννιώτη, προκειμένου να δοθούν δυο χρυσά μετάλλια, και θα περιμένουν την απόφαση των διοργανωτών.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε μετά από συγκλονιστική προσπάθεια το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα με τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Φέρι Βέερτμαν. Για αυτό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής μετά την απονομή κατέθεσαν ένσταση για απονομή δυο χρυσών μεταλλίων αφού οι δυο αθλητές είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Το σκεπτικό των ανθρώπων της αποστολής έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που υπήρξε στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα όπου δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια.

Δύσκολα βέβαια θα βγει κάτι απ’ αυτή την ένσταση όπως έλεγε και ο προπονητής του Γιαννιώτη, ο Νίκος Γέμελος, που τόνισε: “Δεν έχουμε τύχη, δύσκολα θα κερδηθεί αυτή η ένσταση” . Μάλιστα και ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε τονίσει με δηλώσεις του: “Ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια. Η δεύτερη θέση για μένα είναι σαν πρώτη. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά”.

Θερμά συγχαρητήρια στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Ρίο, Σπύρο Γιαννιώτη απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Τηλεγράφημα με το οποίο εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στην κολύμβηση στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του, αναφέρει μέσω twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα πανηγυρίζει σήμερα ένα ακόμα μετάλλιο, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας σε έναν καθηλωτικό αγώνα που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες. Η ιστορία χρωστούσε στον Έλληνα κολυμβητή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, που έλειπε από το σπουδαίο παλμαρέ του, μια και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το είχε χάσει για μία χεριά.

«Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά!» τόνισε μέσω twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για το Αργυρό Μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ανάρτηση της στα Social media έγραψε: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη: «Η «Χρυσή» νίκη, που πέτυχες, με τον απίθανο τερματισμό, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. Είναι το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας που συνολικά αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή».

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει : O Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του. Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι. Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. «Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τη δήθεν κλιματική αλλαγή

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια ΚΡΙΟΣ Η Παρασκευή Κριέ, είναι φορτισμένη με...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Όσιος Φιλόθεος Σιναΐτης: Να φρουρείς το νου σου

Όταν βρεις άνεση από τον πόλεμο κάποια ώρα ή στιγμή, δόξασε Εκείνον που σε...