ΑΘΕΜΙΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Τι ζήτησε ο Σουλτς από τους Τσίπρα, Γεννηματά, Θεοδωράκη

50
Σουλτς, Τσίπρας,

Ευθεία παρέμβαση στην ελληνική πολιτική σκηνή έκαναν για ακόμα μία φορά οι Ευρωπαίοι, μέσω του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Real News, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα «βάλε στην κυβέρνηση του τη Φώφη και στον Σταύρο» για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός «επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και στις συναντήσεις που είχε με την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη ζητώντας του να συμμετέχουν σε μια αναδιαρθρωμένη κυβέρνηση. «Αν δεν μπορεί να ψηφίσετε τα μέτρα, διευκολύνετε στο να περάσουν» φέρεται να είπε ο κ. Σουλτς στην κ. Γεννηματά όταν η τελευταία του απάντησε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο.

Την ίδια φράση επανέλαβε και στον κ. Θεοδωράκη, παρ” ότι ο τελευταίος δεν αποκλείει οι βουλευτές του να ψηφίσουν κάποια που θα εκτιμηθούν ως «μεταρρυθμιστικά». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερμανός πολιτικός ζήτησε από τους συνομιλητές του «να βάλουν πλάτη» σε περίπτωση που υπάρχουν διαρροές από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαθέτει ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας

Παρασκήνιο

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, στόχος του κ. Σουλτς ήταν οι συναντήσεις του να παραμείνουν μυστικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους ζήτησε όχι μόνο να μην δημοσιοποιηθούν οι συναντήσεις αλλά και να μην παρευρίσκεται σε αυτές κανείς συνεργάτης τους. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σουλτς έχει έρθει στη χώρα μας και ζήτησε να μην ανακοινωθούν οι συναντήσεις, ενώ ποτέ ξανά δεν έχει απαιτήσει από τους συνομιλητές του να είναι μόνοι στο ραντεβού.

Από τη στιγμή, όμως, που οι συναντήσεις δημοσιοποιηθήκαν επισήμως ο κ. Σουλτς συζήτησε με τους εν λόγω πολιτικούς αρχηγούς την πορεία της αξιολόγησης και το κυπριακό…