Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Athens Flying Week (AFW) 2016’’ – Ένα μοναδικό υπερθέαμα στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας αυτό το σαββατοκύριακο

Πιστή στο φθινοπωρινό της ραντεβού, η “5η Athens Flying Week’’, η κορυφαία εβδομάδα αεροπορικών δραστηριοτήτων έρχεται σε λίγες ημέρες.

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό Show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, “Athens Flying Week International Air Show’’ ΜΕΓΑΛΩΣΕ και είναι έτοιμο να απογειωθεί  από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην ΤΑΝΑΓΡΑ, πιο δυναμικό από ποτέ!

Το airshow που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει άνω των 200.000 πιστών θαυμαστών από όλο τον κόσμο, θα διοργανωθεί στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας,  το Σαββατοκύριακο από 17 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε αυτό το αεροδρόμιο με την μεγάλη επάρκεια χώρων, θα δοθεί επιτέλους, η δυνατότητα στους θεατές να ζήσουν τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αγαπημένων τους αεροσκαφών τζετ από απόσταση αναπνοής. Θα θαυμάσουν με άνεση όλα τα αεροσκάφη της μεγαλύτερης στατικής έκθεσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα, θα φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτά με τους πιλότους κοντά τους και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες με τους παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόρους, αλλά και με εκείνους των μαχητικών τζετ, σε εναέριες χορογραφίες που δεν θα έχουν προηγούμενο!!!

Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα , η πανέμορφη DANIELLE HUGHES η WINGWALKER που όπως λέει και ο τίτλος της πραγματικά θα χορέψει στα φτερά ενός Boeing Stearman εν πτήσει (http://athensflyingweek.gr/index.php/el/newsgr/currentnewsgr/221-wingwalker-daniellegr), ο εντυπωσιακός JETMAN DUBAI.

Θα είναι εκεί η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με το Aerobatic Team Patrulla Águila, η Βρετανική Royal Air Force με το Chinook και η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με το F-16 Solo Display Team.

Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει πολλαπλά με το νέο τους F-16 Polish Demo Team, τους Iskry Team και και από την Σερβία τα σμήνη Soko Galeb G2, Soko Kraguj και Utva 66. Από την Ιταλία  οι ‘’Blu Circe team’‘, ο Silver Chicken (http://www.silver-chicken.it/index.shtml) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Luca Bertossio, από την Ρουμανία η BLUE AIR με ένα Boeing 737, από τη Σουηδία ο Johan Gustafsson που στο ηλιοβασίλεμα θα ζωγραφίσει τον ουρανό με μαγικά χρώματα (https://www.youtube.com/watch?v=J3NyptGJzLο), από την Ελβετία οι οι Andi και Tim Schaerer – Red Bull με τηλεκατευθυνόμενα ανεμοπλάνα, οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές HELLENIC SKYDIVERS αλλά και ο Έλληνας WIZARD Δημήτρης Βερβερέλης με το ελικόπτερό του.

Και φυσικά από το μεγάλο αεροπορικό πάρτυ δεν θα μπορούσε να απουσιάσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολεμική μας Αεροπορία η οποία  θα εντυπωσιάσει τους θεατές με το ‘’Zeus’’ F-16 Demo team, το ΔΑΙΔΑΛΟΣ demo team (T-6) με το SUPER PUMA, το Mirage 2000-5, το F-4E AUP Phantom II και άλλα μαχητικά καθώς και και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk. η Αεροπορία Στρατού που θα πετάξει με επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Το πλήρες ενημερωμένο πρόγραμμα συμμετοχών μπορείτε να δείτε στο (http://www.athensflyingweek.gr/index.php/afwprogramen/confirmations)

Στην φετινή διοργάνωση, για πρώτη φορά – και μόνο για τους φίλους της Athens Flying Week, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανοίγει τις πύλες εισόδου της και μας επιτρέπει την διέλευση και περιήγηση στον άγνωστο μέχρι τώρα κόσμο της, δημιουργώντας παράλληλα μια έκθεση εντυπωσιακού αεροπορικού υλικού , ως συνέχεια της στατικής έκθεσης της AFW στο αεροδρόμιο στην οποία και θα εκτίθενται στατική έκθεση μεταξύ άλλων το Sukhoi- 22UM3K και αεροσκάφη vintage με ιδιαίτερη ιστορική αξία, FI-156 STORC και BUCKER 131 της Athenian Aviators Collection. Πρόκειται για εντυπωσιακά πανέμορφα αεροπλάνα το καθένα απ τα οποία έχει να πει μια μεγάλη ιστορία την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε. Ακόμα, το κοινό θα έχει την σπάνια ευκαιρία να φωτογραφηθεί δίπλα σε αυτά.

Ένα από αυτά, το FI-156 STORC πρωταγωνίστησε σε μια συγκλονιστική σελίδα της σύγχρονης ιστορίας, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ήταν αυτό με το οποίο ο Γερμανός λοχαγός των SS Όττο Σκορτσέννυ το 1943 απήγαγε τον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι απελευθερώνοντάς τον από τους παρτιζάνους το 1942 σε μια επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου.

Το πρόγραμμα των αεροπορικών επιδείξεων θα είναι εμπλουτισμένο με την παρουσία διάσημων ξένων και ελλήνων αερομοντελιστών όπως ο Γιώργος Παπαγιάννης, θα υπάρχει πολυθεματική εμπορική έκθεση, πολλοί χώροι εστίασης, πρωτότυπα happenings και όπως πάντα, ο υποδειγματικός μας παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους φέτος μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά.

Επίσης, θα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με κάθε τύπου αεροπορική εκπαίδευση από τις Αερολέσχες, την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) και άλλες αεροπορικές σχολές.

Οι εκδηλώσεις της AFW 2016 ξεκινούν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου με το Θεματικό Συνέδριο ”Aviation Development Conference #5” στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, από τις 09:30 έως τις 15.00. Θα παρευρεθούν σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύοντας έτσι το διεθνές προφίλ του. Με μία ποικίλης ύλης σε θεματολογία agenda, στοχεύουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον όχι μόνο όλων όσων είναι μυημένοι στα μυστικά της αεροπορίας, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (http://www.athensflyingweek.gr/index.php/afwprogramgr/afwconferencegr )

Αυτή η μεγαλειώδης Αεροπορική Εβδομάδα, τοποθετεί την Ελλάδα στο χάρτη των ευρωπαϊκών κρατών με ένα από τα εντυπωσιακότερα show αεροπορικών επιδείξεων, συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα προάγει την αεροπορική ιδέα εισάγοντας το ευρύ κοινό στο μαγικό κόσμο της αεροπορίας.

Η AFW συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα επίσημα Air Shows’ calendars μαζί με αντίστοιχες ετήσιες διοργανώσεις που αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της κουλτούρας των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Η Athens Flying Week συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως o AOPA Hellas,  και ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας  http://www.athensflyingweek.gr/ , στο facebook https://www.facebook.com/AthensFlyingWeek  ή επικοινωνήστε με την Στεφανία Καρκούλη στο 210 60 36 111 (εσωτ. 106) ή/και skarkouli@athensflyingweek.gr .

Για δημοσιογραφική διαπίστευση, ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρεται στο: http://www.athensflyingweek.gr/index.php/el/infogr/registrationgreek/pressregistrationformgr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου...

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...