Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Αθήνα 9.84 και Athens Culture Net: 10 ηθοποιοί – 10 βιβλιοπωλεία – 10 αναγνώσεις – 10 μεταδόσεις

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net, προσκαλεί 10 γνωστούς ηθοποιούς σε 10 αναγνώσεις, μέσα από 10 βιβλιοπωλεία για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις!

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεκινούν ταξίδια του νου και σας προτείνουν να τους ακολουθήσετε. Δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου, διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα και επιλεγμένες θεματικές ενότητες για τα Χριστούγεννα σε 10 βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και, με ιδιαίτερη χαρά, αποδέχτηκαν την πρότασή μας.

Στη μεγάλη γιορτή του χειμώνα, τώρα που χαιρόμαστε τη μαγεία των Χριστουγέννων και θέλουμε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με καλύτερη διάθεση και σκέψη, σας προτείνουμε «10 ταξίδια του μυαλού» σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας, θέλοντας με αυτή την επιλογή να δηλώσουμε την αγάπη μας για το βιβλίο, την αξία του και το μόχθο της διανοητικής εργασίας.

Χωρίς εισιτήριο λοιπόν και με χάρτη αυτές τις αναγνώσεις, θα κατευθυνθούμε νοερά σε τόπους που «γεννήθηκε η ευσπλαχνία», σε μέρη και σε ανθρώπους που θα θέλαμε να γνωρίσουμε, σε ιστορίες που -ίσως- και να θέλαμε να ζήσουμε. Και έτσι -με αυτή την πρόφαση!- το αποφασίσαμε και στην ιδέα μας αυτή ακολούθησαν η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Θάλεια Ματίκα, ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, η Θέμις Μπαζάκα, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Κατερίνα Λέχου, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Αυτοί αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε 10 μικρά και μεγάλα σπίτια βιβλίων και να μας κάνουν δώρο αυτές τις «μεγάλες» αλλά και μικρές, σε διάρκεια, αναγνώσεις. Στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ακούστε αυτές τις αναγνώσεις που θα μεταδίδονται live από τον Αθήνα 9. 84 στις 6 το απόγευμα!

• Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρέτη Κομνηνού διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο «Μ Train» της Pattie Smith (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ) στο Βιβλιοπωλείο Λεμόνι (Ηρακλειδών 22, Θησείο, Αθήνα).

• Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η Θάλεια Ματίκα διαβάζει αποσπάσματα από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (Εκδόσεις Μίνωας) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου της Αθήνας (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης)

• Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αβδελιώδης θα διαβάσει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» στο βιβλιοπωλείο Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια, Αθήνα)

• Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου θα διαβάσει αποσπάσματα από την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς (Εκδόσεις Μίνωας) στο βιβλιοπωλείο Librofilo (Βεϊκου 101, Κουκάκι)

• Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει «Τα ποιήματα των Χριστουγέννων», χριστουγεννιάτικη ποίηση της χαράς, της συγκίνησης, της μοναξιάς και της θλίψης στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων (Γραβιάς 9- 13, Εξάρχεια)

• Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά (Εκδόσεις Κέδρος), «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ.Κ. Άντερσεν ( Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και “Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη (Εκδόσεις Πατάκη), στο βιβλιοπωλείο «Ο Γάτος Μαουρίτσιο» (Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι, Αθήνα)

• Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα γραμμένα από τους: Ιωάννη Κονδυλάκη, Παύλο Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και Μάνο Χατζιδάκι στο βιβλιοπωλείο «Έναστρον» (Σόλωνος 101)

• Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, η Κατερίνα Λέχου διαβάζει αποσπάσματα από την «Έμμα» της Τζέιν Όστιν (Εκδόσεις Σμίλη), στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32)

• Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, ο Μιχάλης Οικονόμου διαβάζει αποσπάσματα από «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» της Αγκάθα Κρίστι (Εκδόσεις Ψυχογιός) στο βιβλιοπωλείο «Ατραπός»(Ιακωβίδου 7, Κ. Πατήσια)

• Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει απόσπασμα από τα «Γράμματα στον Άη Βασίλη» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν (Εκδόσεις Αίολος) στο Βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός» (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη)

Ημερομηνίες: Στις 22, 23, 27, 28, 29, 30/12/2021 και 4, 5, 7, 10/01/22

Ώρα μετάδοσης στους 98.3 FM: 18.00-18.30 μμ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

σπάνιο ηχητικό, Δημήτρης Μητροπάνος,

Δημήτρης Μητροπάνος: 12 χρόνια από το θάνατο του

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή και ο Δημήτρης Μητροπάνος και το ελληνικό πεντάγραμμο έγινε φτωχότερο. Ακόμα και σήμερα, οι διαχρονικές του επιτυχίες "Θες", "Σβήσε...

Γιατί απέτυχε η Ελληνική δημοκρατία; ( βιντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=qStGrn4nxXI&t=174s&ab_channel=%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7
Δελφούς, ανακαλύπτεται, Ηνίοχος,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Απριλίου ανακαλύπτεται το άγαλμα του Ηνιόχου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1896 ανακαλύπτεται στους Δελφούς το περίφημο άγαλμα του Ηνιόχου.
Άγιο Όρος, άβατο,

Ο Νίκος Καζαντζάκης όταν επισκέφθηκε τα τρομερά ΚΑΡΟΥΛΙΑ του Αγίου Όρους το 1914

Να και η περιγραφή του για τους ασκητές , στα τρομερά Καρούλια:  "Τρυπωμένοι μέσα σὲ σπηλιές, ζοῦν ἐκεῖ καὶ προσεύχουνται γιὰ τὶς ἁμαρτίες τοῦ κόσμου,...
ελληνικές, αρχαιότητες, βρίσκονται, εξωτερικό,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Απριλίου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1820 Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που...
Άγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Απριλίου ο κύκλος τραγουδιών “Ρωμιοσύνη” του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1966 ο κύκλος τραγουδιών «Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε συναυλία στο θέατρο Διάνα στην Αθήνα, έπειτα από διαδήλωση της ΕΔΑ...

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Οι Triplicity παρουσιάζουν το νέο album τους “Onibaba”

Οι Triplicity παρουσιάζουν το νέο album τους "Onibaba", στο πλαίσιο του Jazz Breeze Festival, στις 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι Triplicity, ένα από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απόκριες 1966: Γνωστοί ηθοποιοί στο πάρτι του Γιώργου Θεοδοσιάδη

Τέλη Φεβρουαρίου του 1966, ο σημαντικός Έλληνας θεατράνθρωπος Γιώργος Θεοδοσιάδης (κάτω κέντρο) διοργανώνει αποκριάτικο...

«Είπαν το ψωμί ψωμάκι»: 10 διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί που πέρασαν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες

Σύμφωνα με τον επικρατέστερο ορισμό φτώχεια σημαίνει ανεπαρκές εισόδημα. Ως απότοκος αυτού, είναι η...

Έκλεψαν το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα – 8.000 βιβλία η λεία

Χιλιάδες βιβλία «έκαναν φτερά» από το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας. Την κλοπή διαπίστωσε σήμερα το πρωί...

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α΄και πώς μεταδίδεται

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) είναι ένα κοινό βακτήριο. Πολλοί από εμάς φέρουμε...