Αθώος ο Καμμένος για την προτροπή εναντίον Πάχτα

25
«Όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων σε κυβερνητικές θέσεις. Μπήκε δηλαδή σε ξένο σπίτι, να πάρει τα παιδιά» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Αθώος κρίθηκε από το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για δημόσια προτροπή του, το Σεπτέμβριο του 2013, προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον τέως δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Ο κ. Καμμένος πέρασε τη Δευτέρα το κατώφλι του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος και κρίθηκε αθώος μετά και την πρόταση για απαλλαγή από τον εισαγγελέα.

Η υπερασπιστική γραμμή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στηρίχτηκε στο ότι επρόκειτο για φράση η οποία ειπώθηκε σε συζήτηση με πολίτες, και όχι σε ανοιχτό ακροατήριο, και δεν προέτρεπε σε βία. Νωρίτερα κατέθεσε ως μάρτυρας ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος, Χρήστος Πάχτας.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ αναφέρουν τα εξής:

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνεπής προς την πάγια θέση του περί κατάργησης της απαράδεκτης ασυλίας των πολιτικών, προσήλθε σήμερα αυτοπροσώπως ενώπιον του φυσικού δικαστή του στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποκρούσει τον Χρήστο Πάχτα και να υποστηρίξει τους κατοίκους της Χαλκιδικής στον δίκαιο αγώνα τους κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής τους.

Διαβάστε επίσης:  Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί: "Αναγνωρίζουμε μόνο 6 ν.μ. εναέριο χώρο στην Ελλάδα"

Μετά από αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον Πάνο Καμμένο της κατηγορίας ότι δήθεν είχε παροτρύνει τους κατοίκους να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα, δεχόμενο ότι η παρότρυνση αφορούσε στην πολιτική του αποδοκιμασία.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός».

Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου Πρωθυπουργού.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο, Ηλία Γιολδασέα και τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη τους.