Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Αύριο “κληρώνει” για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων δήλωσε εχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων», σημείωσε ο κ. Ταραντίλης τονίζοντας πως παρόλο που η τηλεκπαίδευση πηγαίνει καλά δεν μπορεί να υποκταστήσει τον φυσικό χώρο διδιασκαλίας. «Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής και θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Ταραντίλης: Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των επτά προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, όπως συμπλήρωσε, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά.

«Όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν» υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός, διαγράφοντας με το μήνυμα αυτό τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων

Πιθανότερη ημερομηνία πρέπει να θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου

Το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων  θα τεθεί στην σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αύριο Παρασκευή, ενώ οι άλλες δραστηριότητες παίρνουν σειρά προτεραιότητας και μπαίνουν στην ατζέντα για λίγο αργότερα.

Πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη των μαθημάτων πρέπει να θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου, καθώς ως τότε οι ειδικοί θεωρούν πως θα έχουν συγκεντρωθεί επαρκή δεδομένα σχετικά με το επιδημιολογικό αποτύπωμα της επανέναρξης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Βάζοντας τέλος στην συζήτηση σχετικά με το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων του κορονοϊού ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι πρώτος  στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των και υπόλοιπων  εκαπιδευτικών βαθμίδων. «Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών πάει για αργότερα.

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός σημείωσε από το βήμα της Βουλής  «η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στην μερική κανονικότητα» ενώ για τα εμβόλια συμπλήρωσε ότι  δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή και «έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους».

Νωρίτερα χθες και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε σημειώσει πως η επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί την βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

H κυβέρνηση έχει τονίσει πως προτού αποφασίσει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, βασική προυπόθεση είνια η αποτίμηση  των επιπτώσεων που έχουν στους επιδημιολογικούς δείκτες  οι δραστηριότητες  που έχουν ανοίξει, δηλαδή το λιανεμπόριο και τα δημοτικά -νηπαγωγεία.

«Για να αποφασίσουμε κάτι περεταίρω, ένα άνοιγμα, πρέπει να δούμε τα δεδομένα 1 έως 2 εβδομάδων. Θα δούμε τι έγινε όχι μόνο επιδημιολογικά αλλά και από την τήρηση των μέτρων. Θα συζητήσουμε τι έγινε με το λιανεμπόριο και θα συζητήσουμε αν μπορεί να ανοίξει κάτι άλλο», εξήγησε χθες ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...

«Oι μάσκες έπεσαν»: Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση στην πρόταση μομφής Ανδρουλάκη για τα Τέμπη

Απάντηση στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης με αφορμή δημοσίευμα για το δυστύχημα...

Τέμπη: Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν πληροφορίες ότι έγινε προσπάθεια κρατικής μονταζιέρας

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, κυβερνητικές...