Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
22.3 C
Athens

Αυτά δεν πρέπει να τρώτε μετά τις 10 το βράδυ

Κανονικά, το βραδινό κυρίως γεύμα δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 8:30 το βράδυ, αλλά οι (κακές) συνήθειες των Ελλήνων έχουν ως ένα από τα χαρακτηριστικά τους να τρώμε βραδινό ακόμα και μετά τις 10:00-11:00 το βράδυ! Αυτό είναι διατροφικό λάθος.

Μετά τις 9:00 το βράδυ επιτρέπεται κανονικά μόνο ένα πολύ ελαφρύ σνακ και τίποτα παραπάνω! Βέβαια, αν η ώρα που πέφτετε για ύπνο είναι 1:00 και 2:00 τα ξημερώματα, είναι λογικό να έχετε πεινάσει αρκετά σε κάποια φάση μετά τις 10:00 το βράδυ.

Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε τουλάχιστον να αποφύγετε τις παρακάτω τροφές για λόγους που υπερβαίνουν τον προφανή: τις θερμίδες που παίρνετε χωρίς να δίνετε χρόνο στο σώμα σας να τις κάψει!…

Κόκκινο κρέας

Θέτει ολόκληρο το πεπτικό σας σύστημα σε “συναγερμό”. Η πέψη είναι αργή και “βαριά” με αποτέλεσμα να έχετε πολύ κακή ποιότητα ύπνου.

Λαχανικά

Μπορεί να είναι σούπερ υγιεινά, αλλά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Αυτές καθυστερούν πάρα πολύ να “αφομοιωθούν” από το στομάχι και το έντερο γι’ αυτό και θα σας χαλάσει πολύ τον ύπνο.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Ένα απλό παράδειγμα είναι τα πατατάκια. Όλες οι επεξεργασμένες τροφές έχουν υψηλές δοσολογίες γλουταμινικού νατρίου, το οποίο επίσης καθυστερεί την ώρα που σας παίρνει τελικά ο ύπνος.

Πίτσα-σουβλάκια 

Τα πολύ λιπαρά φαγητά, εκτός από κιλά, θα σας φέρουν συνήθως και καούρα, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ρίξει ρυθμούς όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου, αλλά εσείς… δεν τον αφήνετε με αυτά που τρώτε!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο καρκίνος του μαστού δεν πρέπει να αποκλείει την πιθανότητα θηλασμού

Ο θηλασμός μετά από καρκίνο του μαστού είναι ένα σημαντικό ζήτημα για πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει αυτήν την νόσο και ενδιαφέρονται για τον...
Ένα οπτικό τεστ για Αλτσχάιμερ

Αλτσχάιμερ: Νέο φάρμακο πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία της νόσου

Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau, βασικού παράγοντα νευροεκφυλισμού στη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα...
Εμβόλιο Pfizer: 1.265.550 δόσεις στην Ελλάδα έως τέλος Μαρτίου

Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης – Πότε πρέπει να κάνετε το εμβόλιο

Ξεκινάει και φέτος η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού, με το υπουργείο Υγείας να συνιστά στους πολίτες να μην αμελήσουν τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με...

Αντιγριπικό εμβόλιο: Χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία

Χωρίς ιατρική συνταγή θα πραγματοποιείται πλέον στα φαρμακεία, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης , όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του...

Τα μωρά που γεννήθηκαν στην πανδημία δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο αυτισμού

Τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτέθηκαν στην Covid-19 μέσα στη μήτρα, δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να...
Αλκοόλ: Σύμφωνα με νέα έρευνα κάνει καλό στον εγκέφαλο

Νέα μελέτη συνδέει το αλκοόλ με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Τα ποσοστά των ενηλίκων κάτω των 50 ετών που εμφανίζουν καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου αυξάνονται ανησυχητικά τις τελευταίες δεκαετίες και το...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Φλέμινγκ, πενικιλίνη,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Σεπτεμβρίου ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1928.... Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο

Αυτή η συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο είναι ένα εύκολο και...

Το πρόχειρο φαγητό μπορεί να διαταράξει την ικανότητα μνήμης ενός εφήβου

Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία βλάπτει μακροπρόθεσμα τη μνήμη, προειδοποιεί νέα μελέτη. Σε...

Μελέτη αποκαλύπτει γιατί ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται λιγούρα αφού έχουν φάει

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) ανακάλυψαν μια περιοχή στον...

Καταρρίπτεται ο μύθος: Να τι πρέπει να κάνουμε με το φρούτο μετά το φαγητό

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που οι ειδικοί επιστήμονες της διατροφής έχουν τις απαντήσεις για...