Αυτά είναι τα φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

81

Αν και τα φρούτα όπως και τα λαχανικά αποτελούν βασικά συστατικά μιας σωστής διατροφής, τα περισσότερα από αυτά εκτός από θρεπτικά συστατικά περιέχουν και ζάχαρη η οποία μπορεί να προσθέσει θερμίδες σε καθημερινή βάση.

Όμως δεν είναι όλα τα φρούτα με 3 απο αυτά να έχουν από τις λιγότερες θερμίδες.

1. Καρπούζι

Ένα καρπούζι περιέχει ζάχαρη σε ποσοστό γύρω στο 6% και νερό κατά 91% κατά βάρος. Όπως και πολλά άλλα φρούτα, περιέχει βιταμίνη C. Είναι ελαφρώς διουρητικό και περιέχει καροτινοειδή σε μεγάλες ποσότητες. Επιπλέον το καρπούζι με κόκκινη σάρκα είναι σημαντική πηγή σε λυκοπένιο. Ένα φλιτζάνι καρπούζι κομμένο έχει μόλις 37 θερμίδες.

Διαβάστε επίσης:  Ζάχαρο: Ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε

2. Φράουλες

Οι φράουλες καταναλώνονται ως νωπό φρούτο αλλά και μετά από επεξεργασία τους (κονσέρβες, χυμοί και άλλα). Χρησιμοποιούνται επίσης στη ζαχαροπλαστική , γίνονται μαρμελάδες, λικέρ, κομπόστες. Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει 49 θερμίδες.

3. Ροδάκινα

Τα ροδάκινα εκτός από νωπά τρώγονται και ως κομπόστα, γίνονται μαρμελάδες, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική , γίνονται λικέρ, αναψυκτικά και χυμοί. Το ροδάκινο περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, σάκχαρα και πρωτεΐνες. Ένα ροδάκινο μέτριου μεγέθους έχει 58 θερμίδες.