Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Αυτό που θα έκανε με Ελλάδα και Κ.Καραμανλή ο Β.Πούτιν το «δίνει» σε Ρ.Τ.Ερντογάν: Κάνει ενεργειακό κέντρο την Α.Θράκη!

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετατρέπει την Α.Θράκη σε ενεργειακό κέντρο.

Αυτό δηλαδή που είχε συμφωνήσει με τον Κ.Καραμανλή να κάνει το 2007-2008 και αποτέλεσε μία από τις κύριες αιτίες ανατροπής του Κ.Καραμανλή από τις ΗΠΑ, τώρα το συμφωνεί πλέον με την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν, η οποία φαντάζει πλέον η πιο αξιόπιστη…. σύμμαχος της Ρωσίας ειδικά σε αυτή την περίεργη γεωστρατηγική συγκυρία.

Ταυτόχρονα δημιουργείται και μια ρωσική «ασπίδα» στην Α.Θράκη η οποία θα πρέπει να προβληματίσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και τους πολιτικού ς και στρατιωτικούς επιτελείς.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ανακοίνωσή του μίλησε για συνεργασία με τη Ρωσία προκειμένου να μετατραπεί η Τουρκία σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη, με την Θράκη «να είναι το καλύτερο σημείο κατασκευής του κέντρου φυσικού αερίου».

«Δώσαμε, με τον κ. Πούτιν, στο υπουργείο μας Ενέργειας και στο σχετικό θεσμό στη Ρωσία, την εντολή να εργασθούν από κοινού», δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφορικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία, σε συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου χθες, Πέμπτη, συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως.

«Δεν θα υπάρξει αναμονή στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ενδεχόμενος κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική τουρκική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης.

Ο Β.Πούτιν πρότεινε χθες, να δημιουργηθεί ένας κόμβος αερίου στην Τουρκία καθώς οι παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν πληγεί σοβαρά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Ο «κόμβος αερίου» για την Ευρώπη, που προτείνεται από τον Πούτιν, δεν έχει «κανένα νόημα» την ώρα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, αντέδρασε από την πλευρά του χθες το βράδυ το Παρίσι.

«Δεν έχει για εμάς κανένα νόημα να δημιουργηθούν νέες υποδομές οι οποίες θα επέτρεπαν να εισάγουμε περισσότερο ρωσικό αέριο», υπογραμμίσθηκε από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μαζί με τον Ν.Μπαχτσελί τώρα και ο Ρ.Τ.Ερντογάν έρχεται να θυμίσει το εθνικό έγκλημα της εγκατάλειψης από τις ελληνικές κυβερνήσεις των αγωγών South Stream και του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Έτσι μαζί με το τελειωτικό χτύπημα της απολιγνιτοποίησης που επέλεξε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκης τώρα φτάσαμε στο σημείο η Τουρκία να μετατρέπεται σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη.

Και λέμε έγκλημα καθώς η επιλογή του ΤΑΡ έναντι του South Stream, δηλαδή ενός αγωγού που όχι μόνο περνά μέσα από την Τουρκία αλλά έχει μόλις το 15% χωρητικότητα καταδίκασε την Ελλάδα από ηγέτη στις εξελίξεις να βρίσκεται έρμαιο των τουρκικών επιλογών.

Και η κυβέρνηση Τσίπρα ακύρωσε την υπογραφή του Π.Λαφαζάνη της 16ης Ιουνίου 2015 στην Αγία Πετρούπολη με την ρωσική κυβέρνηση, μία σύμβαση που επανεκκινούσε το project!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Με τον ήλιο και τον άνεμο δωρεάν γιατί είναι τόσο ακριβή η στροφή στις...

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει θέσεις ως στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας έως το 2030, για την προστασία του… περιβάλλοντος, το μεγάλο...

Ο Κασσελάκης είναι διεθνής παρατηρητής της ελληνικής πολιτικής

Φυσικά, και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης… αστόχησε, καθώς μια τόσο σοβαρή πρόταση την έκανε… όρθιος, εν μέσω της ολιγοήμερης στρατιωτικής θητείας του, και την...

Λευτέρης Κουσούλης: Οι πολλές ρωγμές ως κρίση

Τέμπη. Ενας τόπος φυσικού κάλλους. Τέμπη. Ενας τόπος τραγωδίας. Μια ρωγμή στη μνήμη του σύγχρονου Ελληνα, ο οποίος ακόμη και αν ποτέ δεν φαντάστηκε...

Πληθωρισμός: Πολύ σκληρός για να πεθάνει – Οι κεντρικές τράπεζες απέτυχαν να νικήσουν το...

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμoύ στις ΗΠΑ. Για άλλη μια φορά ήταν απογοητευτικά, για άλλη μια φορά έπεσαν έξω οι επίσημες...

Η κοινωνία δεν έχει βρει ακόμη τον «Κανένα» που θα την εκπροσωπήσει

Έχει γραφτεί ήδη αρκετές φορές. Αυτή τη στιγμή ανερχόμενος πολιτικός στη χώρα μας είναι ο «Κανένας» και κόμμα με τη μεγαλύτερη δυναμική το «Τίποτα». Αυτό...

Τι έχουν τα έρμα της αντιπολίτευσης και ψοφάνε;

Η λογική ανέμενε μεγάλη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, καθώς η ακρίβεια αλλά και το νομοθετικό της έργο, αποτελούν συμπληγάδες μέσα από τις οποίες θα...

Η βαριά ήττα από την Moody’s δεν θα είναι η μόνη, έρχονται σκληρά αρνητικά...

Η βαριά ήττα από την Moody’s αποτελεί ένα σκληρό σοκ για τους θεατρινισμούς που ανακυκλώνονται στην ελληνική οικονομία… Με δεκανίκι στηρίζεται η εθνική οικονομία από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιδού ο κρυφός «παράδεισος» του Πούτιν στα σύνορα της Ρωσίας… με το ΝΑΤΟ

– Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να χαλαρώσει από τα προεδρικά του καθήκοντα του,...

Εσπευσμένη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία- Η τύχη των “Τουρκικών” S-400 -Ο ρόλος της Αιγύπτου και τα σχέδια του Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο κατά της...

Η πρόταση της Ουάσιγκτον για επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, με προαπαιτούμενο...

Ο Β.Πούτιν αποκάλυψε γιατί οι Ρώσοι αποχώρησαν από την ουκρανική πρωτεύουσα τον Μάρτιο του 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, 21 μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έλυσε...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος αποκαλύπτει τον νέο «εχθρό» της χώρας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο στρατός του απέτυχε...