ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: Θύμα τυφλής οργής ισλαμιστών η Θέμις με το σάρι (βίντεο)

96

Εργάτες άρχισαν να διαλύουν το άγαλμα της Ελληνίδας θεάς της Δικαιοσύνης που είχε τοποθετηθεί πριν από περίπου έξι μήνες έξω από το κτιριακό συγκρότημα του Αρείου Πάγου στο Μπαγκλαντές.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της κατακραυγής ισλαμιστών, που είχαν μάλιστα στείλει τελεσίγραφο, να έχει καταστραφεί μέχρι σήμερα. Οι Ισλαμιστές υποστηρίζουν πως το άγαλμα πλήττει το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων και είχαν προβεί σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Ντάκα. Υποστήριζαν δε,πως το άγαλμα με τη ζυγαριά της δικαιοσύνης στα χέρια, ισοδυναμούσε με “ειδωλολατρεία”.

Σύμφωνη με την απομάκρυνση του αγάλματος ήταν η πρωθυπουργός Σείχ Χασίνα, παρά τις διαμαρτυρίες κοσμικών οργανώσεων. Οι εργάτες έφτασαν μεσάνυχτα με εξοπλισμό κι ένα γερανό, για να απομακρύνουν τη Θέμιδα. Ο γλύπτης Μρινάλ Χακ, είπε πως απομακρύνθηκε, “για να διατηρηθεί η ειρήνη”. Αναλυτές ανέφεραν πως το γεγονός είναι ένα ακόμη δείγμα της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του ισλαμικού συντηρητισμού και των φιλελεύθερων αξιών στο Μπαγκλαντές.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός στον Λευκό Οίκο, διακόπηκε η συνέντευξη Τύπου του Τραμπ