“Μπάχαλο” με το 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ – Τι κάνουν εκεί στη ΝΔ;

104
Μητσοτάκης, Βρετανία, Ευρώπη,

Την έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ έχουν προκαλέσει όσα διαδραματίστηκαν Σάββατο βράδυ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Οργάνωση το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με την εκλογή των μελών της νέας ΚΕ. Συνεργάτες τους Προέδρου της ΝΔ εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις εντός της ημέρας σε ότι αφορά στο ζήτημα αυτό.

Οι ψηφοφορίες, που είχαν προγραμματιστεί για νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου δεν είχαν διεξαχθεί μέχρι το βράδυ, με αποτέλεσμα να καταγγέλεται ότι πολλοί σύνεδροι είχαν αποχωρήσει. Μεταξύ εκείνων που εκφράζουν τη λύπη τους και μιλούν για «φόβους που δυστυχώς επαληθεύτηκαν» είναι και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης που σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι «δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία, οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις»

Ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ

ΟΝΝΕΔ, Συνέδριο, προβλήματα,Σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Κυριακής η ΟΝΝΕΔ τονίζει ότι το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ «ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 16 Απριλίου με σύνθημα «Παίζουμε επίθεση»» και τονίζει ότι «παρέστησαν 1116 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα και τις Οργανώσεις Εξωτερικού»

Χαρακτηρίζει ως μεγαλύτερη αλλαγή τη μείωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 120, τονίζοντας πως είναι “στα πρότυπα της λογικής του Προέδρου μας και αυριανού Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη” και ότι δημιουργείται «ένα μικρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα συνεδριάζει τακτικά και θα παίρνει αποφάσεις για τη στρατηγική, αλλά και την παραγωγή πολιτικής της οργάνωσης μας».

Σε δήλωσή του ο Προέδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης, υποστηρίζει ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν συζητήσεις, τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις, όπως «αρμόζει» στην πλέον ζωντανή και ζωηρή πολιτική νεολαία της χώρας» και χαρακτηρίζει «πραγματικά μεγάλη τομή» το γεγονός ότι «το σώμα συμφώνησε στην τολμηρή απόφαση να μειώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 120». «Στόχος μου είναι το όργανο αυτό να μην είναι ένα όργανο βολεμένων, αλλά να συνεδριάζει τακτικά και να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον της οργάνωσής μας», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:  Tέλος το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μέχρι νεωτέρας

Με αφορμή εξάλλου τις αντιδράσεις για την χθεσινή εικόνα του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ υποστηρίζει ότι «σε όλους αυτούς που από χθες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια «πλασματική» εικόνα για το Συνέδριο της οργάνωσής μας, τους απαντάμε πως όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν για να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να τον κάνουμε σύντομα Πρωθυπουργό της χώρας».