Bazaart 2018 από τη Macart

33

Υιοθετώντας το σύνθημα «ένα δώρο που σώζει ζωές», η γνωστή εταιρεία γραφικών τεχνών Macart οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χριστουγεννιάτικο Bazaart της.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εορταστικό event, στο οποίο η τέχνη και η ιδιωτική πρωτοβουλία συναντιούνται με την κοινωνική προσφορά.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί για 19 ημέρες μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στον Πολιτιστικό Χώρο της εταιρείας στην Αθήνα. Εκεί γνωστοί καλλιτέχνες, συνεργάτες και φίλοι της Macart θα εκθέσουν τις δικές τους προτάσεις, διαθέτοντας προς πώληση μοναδικές δημιουργίες με σκοπό να συγκεντρωθούν έσοδα για την υποστήριξη της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι η αντίστοιχη εκδήλωση για το 2017 είχε ως αποδέκτη την Action Aid.

Το «Bazaart 2018» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φυσικά να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές:

1] Γνήσια αντίγραφα έργων τέχνης (giclée) με την υπογραφή γνωστών ζωγράφων όπως ο Δημήτρης Αναστασίου, η Τάνια Δημητρακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Έσσλιν, ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής, η Κική Καλυμπάρη, ο Νίκος Κυριακόπουλος, ο Νίκος Μόσχος, η Σοφία Παπαδοπούλου, ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, ο Κώστας Παππάς, ο Βασίλης Σελιμάς και ο Αχιλλέας Χρηστίδης.

2] Φωτογραφίες γνωστών Ελλήνων φωτογράφων μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Ζέκος και ο Χρήστος Σιμάτος.

3] Χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα με πρωτότυπες και μοναδικές εκτυπώσεις της Macart.

4] Ημερολόγια, συλλεκτικά κόμικς, είδη δώρων, βιβλία αλλά και χειροποίητες δημιουργίες που θα διαθέσουν συνεργάτες και φίλοι της Macart, αποκλειστικά για το «Bazaart 2018».

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Με κάθε αγορά ανεξαρτήτως ποσού από το «Bazaart 2018» η Macart «ανταμείβει» τους αγοραστές με δωρεάν κουπόνια συμμετοχής σε μεγάλη κλήρωση με πλούσια δώρα που χορηγούν γνωστές εταιρείες και που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του event.

Διαβάστε επίσης:  Ο Καραγκιόζης "αυτοκτονεί"

Αγάπη χωρίς σύνορα…

Τις φετινές γιορτές επιλέξτε για τους αγαπημένους σας δώρα που σώζουν ζωές, συνδράμοντας το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Γιατί η αγάπη και η ανθρωπιά δεν έχουν σύνορα…

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres / MSF) είναι μία διεθνής ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ένοπλων συγκρούσεων.

Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν το 1971 από ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων. Σήμερα λειτουργούν 21 τμήματα σε ισάριθμες χώρες. Περισσότεροι από 45.000 γιατροί, νοσηλευτές, ειδικοί ψυχικής υγείας, τεχνικοί και οικονομικοί διαχειριστές, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε περισσότερες από 60 χώρες.

Το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ιδρύθηκε το 1990. Μέχρι σήμερα, μέλη του έχουν συμμετάσχει σε αποστολές σε χώρες όπως η Συρία, η Αϊτή, η Παλαιστίνη, η Ρουάντα, η Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, αλλά και η Ελλάδα, με στόχο την παροχή ιατρικής φροντίδας αλλά και την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα ιατρικής ηθικής και πρόσβασης στην υγεία.

Πολιτιστικός Χώρος Macart: Λένορμαν 244, 10443 Αθήνα, τ. 2105132322