Χαλκίδα: Γυναίκα στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, κοιμόταν σε παγκάκια

76
Πέντε γυναικείες παθήσεις που οδηγούν στην αδυναμία σύλληψης

Μία άτυχη γυναίκα στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, βρέθηκε χωρίς στέγη να κοιμάται σε ένα παγκάκι στο Κουρέντι της Χαλκίδας, αφού δεν έχει κάποιον στη ζωή της που να μπορεί να της προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα.

Η νεαρή γυναίκα, προσπάθησε να αναζητήσει θαλπωρή στο νοσοκομείο της πόλης, χωρίς να τα καταφέρει και έτσι, επέστρεψε, λοιπόν, στο παγκάκι που κοιμόταν.

Σύμφωνα με την Espresso, οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν ότι η γυναίκα, ειδοποίησαν την κυρία Σταυρούλα Γιοβανάκη, μία γυναίκα που δίνει ασταμάτητο αγώνα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης και εκείνη τελικά βρήκε ανταπόκριση από μια οικογένεια που δέχτηκε, έστω και προσωρινά, να ανοίξει την πόρτα της στην ταλαιπωρημένη κοπέλα και να προσφέρει στέγη και ασφάλεια στην ίδια και το αγέννητο παιδί της.

Διαβάστε επίσης:  Αττική: Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Παράλληλα, αναζητήθηκε λύση στις υπάρχουσες δομές, όπως η Πρόνοια, ωστόσο η άμεση ανάγκη της στέγασης δεν μπορεί να καλυφθεί, αφού δυστυχώς η πόλη δεν διαθέτει κάποιο κτίριο για τέτοιες περιπτώσεις. «Μέχρι που έχω σκεφτεί να κάνουμε κατάληψη εντός κτιρίου, προκειμένου να στεγάσουμε αυτούς τους ανθρώπους» έγραψε στη σελίδα της στο facebook με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.