Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους, μια μυθική κόντρα

Η μεγάλη βραδιά για τον τελικό του Champions League είναι η αποψινή.

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν στο Millenium του Κάρντιφ το βαρύτιμο τρόπαιο, με την Ρεάλ να έχει το κίνητρο να πάρει για δεύτερη στη σειρά χρονιά το τρόπαιο και την Γιουβέντους να κάνει το τρεμπλ μετά την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας από τη βρετανική αστυνομία ενώ στην πρωτεύουσα της Ουαλίας αναμένεται να βρεθούν περίπου 170.000 οπαδοί των δύο ομάδων έστω κι αν δεν θα μπορέσουν όλοι να μπουν στο γήπεδο! Η οροφή του σταδίου θα είναι κλειστή.

Ζινεντίν Ζιντάν και Μασιμο Αλέγκρι συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει φαβορί, αλλά εξέφρασαν την εμπιστοσύνη για τις ομάδες τους.
Κριστιάνο Ρονάλντο και Τζίτζι Μπουφόν θα είναι τα αστέρια που θα λάμψουν περισσότερο από τα…υπόλοιπα σε αυτόν τον τελικό των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Η Ρεάλ έχει υποσχεθεί πριμ 1,5 εκ. ευρώ στους παίκτες της για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ η Γιουβέντους 350.000 ευρώ.
Για την Ρεάλ θα είναι το 12ο τρόπαιο, ενώ η Γιούβε έχει την ευκαιρία να το πάρει για τρίτη φορά. Η Ρεάλ πάει να το κερδίσει τρίτη φορά την τελευταία τετραετία.

Η Γιουβέντους έχει χάσει τους τέσσερις τελευταίους τελικούς ενώ το τελευταίο της τρόπαιο ήταν το 1996. Η Ρεάλ έχει κερδίσει και τους πέντε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ που έχει λάβει μέρος.
Οι πιθανές ενδεκάδες όπως τις δίνει η UEFA:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ντάνι Άλβες, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαίν

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρος, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά.
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει ένα γκολ για να φτάσει τα 500 στο Champions League.

Ο Ντάνι Άλβες στο Κάρντιφ θα πραγματοποιήσει την 100ή του εμφάνιση στο Champions League. Θα είναι 31ος παίκτης που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών.

Αν η Γιουβέντους κατακτήσει το τρόπαιο θα γίνει μόλις η 7η ομάδα που το καταφέρνει αήττητη και η πρώτη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2008.

Επίσης θα γίνει η 9η στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κάνει το τρέμπλ. Τελευταία ήταν πρόπερσι η Μπαρτσελόνα.

Τόσο η Ρεάλ όσο και η Γιουβέντους θα λάβουν μέρος στον 6ο τελικό επί εποχής Champions League. Η Ρεάλ έχει κερδίσει και τους 5, ενώ οι Ιταλοί έχουν χάσει τους 4.

Η Ρεάλ ευελπιστεί να γίνει η πρώτη ομάδα επί εποχής Champions League που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της και η πρώτη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά τη Μίλαν το 1990. Η Μίλαν, ο Άγιαξ, η Γιουβέντους και η Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν να το πετύχουν νωρίτερα αν και έφτασαν στον τελικό.

Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικό. Έχουν από 27 με τους Ίβηρες να έχουν πανηγυρίσει τις 16, ενώ τους Ιταλούς 12 φορές. Επίσης αν η Ρεάλ κερδίσει θα έχουμε την 4η συνεχόμενη κατάκτηση από ομάδα της Ισπανίας, ένα ρεκόρ που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Αυτός άλλωστε θα είναι ο 4ος τελικός με ομάδες των δύο χωρών.

Το 4-0 της Μίλαν επί της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα το 1994 είναι το πιο ευρύ σκορ που έχουμε παρατηρήσει στο Champions League.

Ο Ρονάλντο και ο Ράμος θέλουν να γίνουν οι πρώτοι παίκτες που θα σκοράρουν σε τρεις τελικούς. Ο Πορτογάλος αν κατακτήσει το τρόπαιο θα ισοφαρίσει τον Κλάρενς Ζέεντορφ με 4 Champions League. Αν από την άλλη το κατακτήσει ο Μπουφόν, θα γίνει ο γηραιότερος, ξεπερνώντας τον Πάολο Μαλντίνι, όντας 39 ετών και 126 ημερών.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει ένα γκολ για να φτάσει τον Μέσι στους σκόρερ της φετινής διοργάνωσης. Ο Αργεντινός έχει 11, ο Πορτογάλος 10. Όποιος βγει πρώτος σκόρερ θα το κάνει για 5η φορά και θα αφήσει πίσω του τον άλλον που έχει 4!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η UEFA απέκλεισε την Γιουβέντους από το Europa Conference League για παραβίαση των κανόνων του FFP

Η Γιουβέντους αποβλήθηκε από την UEFA από το φετινό Europa Conference League και της...

Ευρωλίγκα: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-89

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 89-87 της Ρεάλ Μαδρίτης για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας....

ΟΑΚΑ: Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού με 87-86 επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 87-86 της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για την 33η...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 74-68 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 74-68 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ...