Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Χανιά: Κτηνωδία σε δύο ανυπεράσπιστα κουτάβια

Νέα κτηνωδία στα Περιβόλια Χανίων σε βάρος δύο ανυπεράσπιστων κουταβιών δύο μηνών. Δράστης πυροβόλησε – εκτέλεσε τα κουτάβια και τα πέταξε μέσα σε μια σακούλα.

Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν να περιφέρονται αλλά 4 κουτάβια μαζί με την μητέρα τους που όπως φαίνεται κατάφεραν την τελευταία στιγμή να γλυτώσουν από το μένος του αδίστακτου δράστη. Τα κουτάβια περισυλλέγησαν από ανθρώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων και ήδη φιλοξενούνται σε σπίτια και σε οικογένειες που τα έχουν υιοθετήσει προσωρινά.

Για το σχετικό θέμα έχει επιληφθεί ήδη η Ασφάλεια Χανίων και μέχρι σήμερα αναζητείται ο δράστης ή οι δράστες. Όπως καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων», τα κουτάβια εντοπίστηκαν στην περιοχή των Περιβολίων από μια γυναίκα η οποία κατήγγειλε το περιστατικό. Ο Σύλλογος ενημέρωσε την αστυνομία και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση – ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων αναφέρονται τα εξής:

«Νωρίς το απόγευμα, η Πρόεδρος του συλλόγου μας, δέχτηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας, που είχε πάει περίπατο στην περιοχή των Περιβολίων και άκουσε ουρλιαχτά μικρού σκύλου.

Πλησιάζοντας στο σημείο, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε αραιοκατοικημένη περιοχή, είδε μια κλειστή μαύρη σακούλα σκουπιδιών και κατάλαβε ότι μέσα υπήρχε ζωντανός σκύλος.

Ανοίγοντας τη σακούλα, είδε δύο αιματοβαμμένα κουταβάκια, το ένα εκ των δύο ήταν νεκρό και το άλλο ετοιμοθάνατο.

Στην έκκλησή μας, ανταποκρίθηκε η κτηνίατρος Αντιγόνη Ρωμανιά, από το κτηνιατρείο του κου Χατζηδάκη και το κουτάβι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου μπήκε αμέσως στον ορό και την ειδική λάμπα, αφού ήταν ήδη μισοπαγωμένο, ενώ έσπευσαν και δύο μέλη μας για να βοηθήσουν τη συμπολίτη μας.

Από την ακτινογραφία διαπιστώθηκε ότι το κουτάβι είναι πυροβολημένο στο κεφάλι, ενώ η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και παρέμεινε για νοσηλεία στο κτηνιατρείο.

Ενημερώσαμε το 100, που ανταποκρίθηκε άμεσα και ένα περιπολικό πήγε στο σημείο που βρέθηκαν τα ζώα, μαζί με μέλος μας και την συμπολίτη μας που δεν αδιαφόρησε.

Η αστυνομία πήρε το πτώμα του άτυχου κουταβιού που είχε τρύπες σε όλη την ωμοπλάτη, ώστε να γίνει νεκροψία από την κτηνιατρική υπηρεσία και να εκτιμηθεί αν ήταν ζωντανό και το δεύτερο κουταβάκι όταν τα πέταξαν και υπέκυψε μετά στα τραύματά του.

Το μέλος μας και η μάρτυρας, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Χανίων για να σχηματιστεί δικογραφία, ενώ την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Χανίων.

Περίοικος είπε στην αστυνομία ότι δεν άκουσε κανέναν πυροβολισμό και ότι ο χώρος που βρέθηκαν τα ζώα-που θύμιζε πρώην χοιροτροφείο- έχει κατασχεθεί και τα κουτάβια εντοπίστηκαν εντελώς τυχαία.

Παρόλο που πλησιάζουν “ημέρες αγάπης”, ορισμένοι συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να εγκληματούν, αφού οι κακοποιήσεις είναι ανεξέλεγκτες.».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αφρικανική Σκόνη: Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Ένα κύμα αφρικανικής σκόνης κάλυψε όλη τη χώρα την Τρίτη (23/4) «βάφοντας» τον ουρανό πορτοκαλί και κάνοντας την ατμόσφαιρα στην Αττική ιδιαίτερα αποπνικτική, με...
Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...

Πειραιάς: 5χρονη φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα της 

Φρίκη προκαλεί η αναφορά ενός κοριτσιού, μόλις 5 ετών, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον...

Ζάκυνθος: Ένοχη η μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών της

Δεκαέξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, το οποίο έκρινε...

Πήλιο: Σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου από συμμαθητές του σε σχολική εκδρομή 

Εφιαλτική κατάληξη είχε για έναν 15χρονο από το Πήλιο η τριήμερη σχολική εκδρομή στα...