Χατζηδάκης: Αναγκαία η επίσπευση διαδικασιών για το Μάτι

15
Χατζηδάκης: Αναγκαία η επίσπευση διαδικασιών για το Μάτι

Μη αξιοποιήσιμα παραμένουν τα 31 εκατ.ευρώ από τα συνολικά 38 εκατ. του ειδικού λογαριασμού για το Μάτι, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Στην ομιλία του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ,με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της24ης Ιουλίου για την ανακούφιση των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, ο κ. Χατζηδάκης, αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, παρατήρησε ότι από τις 475 κατεδαφίσεις προχώρησαν μόνον 61, από τις 2.430 αιτήσεις αποκατάστασης κτιρίων εκδόθηκαν εντολές για 440,ενώ από τις 885 περιπτώσεις επισκευών,βγήκαν άδειες μόνο για 342.

Ο κ.Χατζηδάκης,ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και η νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή επί πέντε χρόνια των ιδιοκτητών ακινήτων της περιοχής,από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Ευρύτατη συναίνεση για αλλαγές στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας μέσω του Χρήστου Σπίρτζη, τα προβλεπόμενα στην ΠΝΠ μέτρα, μίλησε για απουσία ουσιαστικών δράσεων για την αποκατάσταση της περιοχής,ενώ έθεσε ζήτημα διαχείρισης των πόρων του ειδικού λογαριασμού , που θα διατεθούν στο νέο φορέα που θα έχει τη μορφή αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με την επωνυμία «Μάτι Ξανά».