Χημικά και επεισόδια έξω από συμβολαιογραφεία στην Αθήνα (Βίντεο)

Πρωταγωνιστές ΠΑΜΕ και Λαφαζάνη!

48
συμβολαιογραφείο, χημικά, επεισόδια,

Ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου καθώς και σε συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Σταδίου από συγκεντρωμένους της ΛΑΕ που αποπειράθηκαν να μπλοκάρουν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Ο πλειστηριασμός, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, αφορούσε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στον Πειραιά για οφειλή 30.000 ευρώ, ενώ η συγκέντρωση αφορά και άλλους πλειστηριασμούς που έχει αναλάβει το γραφείο. Η αστυνομία αναγκάστηκε να προβεί σε χρήση χημικών για να απωθήσει τους διαδηλωτές

Στο σημείο δημιουργήθηκε ένταση και σπρωξίματα με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν ρίψη χημικών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, μέλη και στελέχη της ΛΑΕ βρέθηκαν στην οδό Σταδίου και απαίτησαν να μπουν σε συμβολαιογραφείο, όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο.

Σε δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης αναφέρει «ότι κατά την επίσκεψή του στο πρώτο από τα δύο συμβολαιογραφεία όπου η ΛΑΕ προέβη σε διαμαρτυρία (Ακαδημίας 31) η είσοδος της πολυκατοικίας που βρίσκεται το συμβολαιογραφείο και το σχετικό πεζοδρόμιο ήταν «κατακλυσμένα αναίτια από αστυνομική δύναμη, η οποία μας απαγόρευσε προς έκπληξη μας ακόμα και την είσοδο στην πολυκατοικία». Και καταλήγει: «Ζητήσαμε από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να ενημερώσει την συμβολαιογράφο ότι θέλουμε να την δούμε για να της εξηγήσουμε ότι ο πλειστηριασμός του ισόγειου καταστήματος που πραγματοποιεί είναι έκνομος (…) Με έκπληξη ακούσαμε την απάντηση “της αυτού μεγαλειοτάτης” Συμβολαιογράφου των Τραπεζών ότι δεν μπορεί να μας δεχθεί ούτε καν για να ενημερωθεί για τις αιτιάσεις μας. Θεωρώ ντροπή για το συμβολαιογραφικό επάγγελμα, πρόκληση για τα εναπομείναντα ίχνη δημοκρατίας και επίδειξη μέγιστης αλαζονείας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού την απαράδεκτη στάση ενός δημόσιου λειτουργού, όπως η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος, απέναντι σε ένα εύλογο αίτημα της υπεράσπισης ενός συμπολίτη μας που χάνει την περιουσία του.

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε ο «βασιλιάς της ομορφιάς», Γιάννης Πατίστας