ΧΙΟΣ: Επεισόδια και χημικά σε πορεία (βίντεο)

33

Επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σημειώθηκαμν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Χίου με θέμα το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας, όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, αφού η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρόθεση των διαδηλωτών.

Άμεσα, τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές, υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαμαρτυρόμενοι για δεύτερη φορά επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας.

Σύμφωνα με το politischios.gr, ένας από τους διαμαρτυρόμενους επιτέθηκε σε έναν δημοσιογράφο, ρίχνοντάς του την κάμερα στο έδαφος και καταφέρνοντας του χτυπήματα στα χέρια, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν να ξεφύγουν από τον έλεγχο της Αστυνομίας, κυνηγώντας τους δημοσιογράφους, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από πολίτες.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν τους θερμόαιμους και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Διαβάστε επίσης:  Δείτε πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 285.230 δικαιούχους

Ακολούθως, ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι μετανάστες δεν είχαν κατανοήσει την κατάσταση, κάτι που έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά αργότερα, προκαλώντας την αντίδρασή τους, οι οποίοι με συνθήματα ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα και την Ελλάδα. Μάλιστα, οι πιο θερμόαιμοι μέσα από τον καταυλισμό ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένα μέλος Μ.Κ.Ο. στη Σούδα, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας της χρήσης χημικών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ζητά παρέμβαση του Νίκου Τόσκα

Για τα έκτροπα στη Χίο ήδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε γνωστό ότι θα αποταθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, αλλά και στον Νίκο Τόσκα.

Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

Δείτε το βίντεο από το politischios.gr: