Χωρίς ελπίδα η πατρίδα

49

Η Μέση Ανατολή φλέγεται και απειλούμαστε άμεσα από τις επιπτώσεις, η Τουρκία είναι έτοιμη να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά της Ελλάδας, τα κοράκια ράβουν το νέο κουστούμι λιτότητας για τη χώρα και το πολιτικό μας προσωπικό αντί να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις υπερασπιζόμενο τα εθνικά μας συμφέροντα, περί άλλων τυρβάζει.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πιο στριμωγμένοι από ποτέ και συνεχίζουν τις προσπάθειες διά των γνωστών πολιτικών τακτικισμών τους να εγκλωβίσουν την αντιπολίτευση στα αδιέξοδά τους, με την αντιπολίτευση να μασάει αδιαμαρτύρητα τον σανό που της σερβίρουν.

Από εκεί που θα ανακηρύσσονταν ηγέτες των Βαλκανίων και της ευρύτερης Μεσογείου, κατάντησαν περίγελος των Τούρκων και των Σκοπιανών. Η καθαρή έξοδος λερώθηκε και μετονομάστηκε σε μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Ανήμποροι να χειριστούν τον εξευτελισμό τους επιχειρούν με διάφορα τερτίπια να αλλάξουν την ατζέντα μπας και γλιτώσουν την εκλογική συντριβή. Το δυστύχημα είναι, ότι όχι μόνο δεν απομονώνονται λόγω των άθλιων τυχοδιωκτισμών τους αλλά βρίσκουν «χρήσιμους ηλίθιους» για να υλοποιήσουν τις ραδιουργίες τους.

Καλή ώρα η Φώφη, η οποία χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε το κάλεσμα του Αλέξη όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση.

Από κοντά κι ο Κυριάκος, ο οποίος σε μια πρωτοφανή κυβίστηση θυμήθηκε αίφνης ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι να τείνει χείρα φιλίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, όπως λέει.

Εντάξει, η Γεννήματα δικαιολογείται. Άλλωστε βοά ο τόπος για τον «αρραβώνα» της με τον Τσίπρα, και την αδημονία τους να βάλουν στέφανα… συγκατοικώντας στο Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης γιατί προχώρησε σε αυτό το απονενοημένο διάβημα;

Τόσο πολύ φοβάται τον «γάμο» Τσίπρα – Γεννήματα και κάνει ό, τι του κατεβεί μπας και τον χαλάσει ώστε να φέρει τη Φώφη στις αγκάλες του;

Αναμένουμε μία πειστική απάντηση.

Ωστόσο, καλό είναι να μας απαντήσει και για την κωλοτούμπα του στο Σκοπιανό. Έκτος εάν είναι δεμένα τα χέρια του λόγω των δεσμεύσεων που προφανώς έδωσε στον αμερικανό πρέσβη, σύμφωνα με κακές γλώσσες. Who knows… που θα έλεγε κι ο πρέσβης.

Σε κάθε περίπτωση οφείλει να ενημερώσει τον λαό γιατί ξαφνικά υπήρξε αυτή η αλλαγή γραμμής για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα, καθώς και ποια είναι επιτέλους η επίσημη θέση του κόμματος.

Εάν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την θολούρα, τότε επιλέγει να πορευθεί στον δρόμο του λαϊκισμού που ο ίδιος καταγγέλλει.

Άσχετο με το αντικείμενο του άρθρου, αλλά με την θολούρα που αναφέραμε θυμηθήκαμε κι άλλη μια σκιά που έχει πέσει πάνω στον Μηστοτάκη την οποία αρνείται πεισματικά να ξεδιαλύνει. Αυτή του Noor One.

Η συνεχιζόμενη αφωνία του για την δίωξη του «κουμπάρου» έχει πλήξει καίρια την παράταξη κι αν δεν πάρει θέση άμεσα, η βλάβη θα είναι ανήκεστος.

Διαβάστε επίσης:  Ας πάρει μερικούς στο σπίτι του….Αντώνης Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον 1 εκ πρόσφυγες»

Διότι όπως έχουμε γράψει, δεν γίνεται να κάνεις σημαία σου στη Βουλή τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης κι όταν αγγίζει την αυλή σου να παριστάνεις τον ανήξερο. Ελπίζουμε ότι ο Κυριάκος κάποια στιγμή θα αντιληφθεί την κρισιμότητα του θέματος και θα παρέμβει.

Μιας και είπαμε για παρεμβάσεις, έχουμε να ρωτήσουμε και κάτι ακόμα τον κύριο Μητσοτάκη.

Σε τελευταία του συνέντευξη ξεδίπλωσε στον λαό το σχέδιό του για την ανόρθωση της Ελλάδας. Περιέγραψε τις θέσεις του για την οικονομία, τα εθνικά κλπ. Μένει να δούμε κατά ποσό θα πειστούν οι πολίτες από τις εξαγγελίες του. Ασχέτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν μία ηχηρή παρέμβαση με στόχο να σιωπήσουν όσοι κατηγορούν την Πειραιώς για έλλειψη οράματος.

Δυστυχώς, όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ ξέχασε (;) να παρέμβει για το εσωκομματικό μπάχαλο που επικρατεί στο κόμμα.

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των φατριών της ΝΔ. Πότε με αφορμή άρθρων πρώην πρόεδρων και πρωθυπουργών που επιζητούν τη δικαίωσή τους, πότε λόγω διαρροών για αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια επιφανών στελεχών της παράταξης κ.ο.κ.

Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται η ΝΔ ως ένα κόμμα που καταρρέει.

Με κύρια ευθύνη του προέδρου του κόμματος, λόγω της αδυναμίας του να παρέμβει και να καθίσει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, η παράταξη έχει καταστεί έρμαιο των φιλοδοξιών των επίδοξων μνηστήρων της.

Αν η ηγεσία δεν επιβάλει την τάξη άμεσα, και οδηγηθεί στις κάλπες εν μέσω αυτού του χάους, είναι σίγουρο ότι οι ψήφοι που κυνηγάει για να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία… θα της κουνήσουν το μαντίλι.

Δεν είναι δυνατόν οι φωστήρες της Πειραιώς να ευαγγελίζονται την λύτρωση της πατρίδας από τον Τσίπρα και την παρέα του και να μην μπορούν να επιβάλουν την τάξη στον οίκο τους.

Ίσως σφάλουμε. Αλλά τη στιγμή που η χωρά βάλλεται πανταχόθεν δεν νομίζουμε ότι οι ταγοί μας με την συμπεριφορά τους στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι τους είναι εγκλωβισμένοι στα κομματικά τους στεγανά και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν βάζουν την πατρίδα σε δεύτερη μοίρα.

Πολύ φοβούμαστε ότι η ανεπάρκεια του πολιτικού μας συστήματος να πράξει τα αυτονόητα θα φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων και οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες.

Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν, θα αντιληφθούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν και θα πράξουν τα δέοντα.

Διαφορετικά, ξεχάστε την Ελλάδα όπως την ξέρατε.

Οψόμεθα…

antinews