Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Χωρίς ελπίδα η πατρίδα

Η Μέση Ανατολή φλέγεται και απειλούμαστε άμεσα από τις επιπτώσεις, η Τουρκία είναι έτοιμη να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά της Ελλάδας, τα κοράκια ράβουν το νέο κουστούμι λιτότητας για τη χώρα και το πολιτικό μας προσωπικό αντί να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις υπερασπιζόμενο τα εθνικά μας συμφέροντα, περί άλλων τυρβάζει.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πιο στριμωγμένοι από ποτέ και συνεχίζουν τις προσπάθειες διά των γνωστών πολιτικών τακτικισμών τους να εγκλωβίσουν την αντιπολίτευση στα αδιέξοδά τους, με την αντιπολίτευση να μασάει αδιαμαρτύρητα τον σανό που της σερβίρουν.

Από εκεί που θα ανακηρύσσονταν ηγέτες των Βαλκανίων και της ευρύτερης Μεσογείου, κατάντησαν περίγελος των Τούρκων και των Σκοπιανών. Η καθαρή έξοδος λερώθηκε και μετονομάστηκε σε μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Ανήμποροι να χειριστούν τον εξευτελισμό τους επιχειρούν με διάφορα τερτίπια να αλλάξουν την ατζέντα μπας και γλιτώσουν την εκλογική συντριβή. Το δυστύχημα είναι, ότι όχι μόνο δεν απομονώνονται λόγω των άθλιων τυχοδιωκτισμών τους αλλά βρίσκουν «χρήσιμους ηλίθιους» για να υλοποιήσουν τις ραδιουργίες τους.

Καλή ώρα η Φώφη, η οποία χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε το κάλεσμα του Αλέξη όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση.

Από κοντά κι ο Κυριάκος, ο οποίος σε μια πρωτοφανή κυβίστηση θυμήθηκε αίφνης ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι να τείνει χείρα φιλίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, όπως λέει.

Εντάξει, η Γεννήματα δικαιολογείται. Άλλωστε βοά ο τόπος για τον «αρραβώνα» της με τον Τσίπρα, και την αδημονία τους να βάλουν στέφανα… συγκατοικώντας στο Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης γιατί προχώρησε σε αυτό το απονενοημένο διάβημα;

Τόσο πολύ φοβάται τον «γάμο» Τσίπρα – Γεννήματα και κάνει ό, τι του κατεβεί μπας και τον χαλάσει ώστε να φέρει τη Φώφη στις αγκάλες του;

Αναμένουμε μία πειστική απάντηση.

Ωστόσο, καλό είναι να μας απαντήσει και για την κωλοτούμπα του στο Σκοπιανό. Έκτος εάν είναι δεμένα τα χέρια του λόγω των δεσμεύσεων που προφανώς έδωσε στον αμερικανό πρέσβη, σύμφωνα με κακές γλώσσες. Who knows… που θα έλεγε κι ο πρέσβης.

Σε κάθε περίπτωση οφείλει να ενημερώσει τον λαό γιατί ξαφνικά υπήρξε αυτή η αλλαγή γραμμής για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα, καθώς και ποια είναι επιτέλους η επίσημη θέση του κόμματος.

Εάν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την θολούρα, τότε επιλέγει να πορευθεί στον δρόμο του λαϊκισμού που ο ίδιος καταγγέλλει.

Άσχετο με το αντικείμενο του άρθρου, αλλά με την θολούρα που αναφέραμε θυμηθήκαμε κι άλλη μια σκιά που έχει πέσει πάνω στον Μηστοτάκη την οποία αρνείται πεισματικά να ξεδιαλύνει. Αυτή του Noor One.

Η συνεχιζόμενη αφωνία του για την δίωξη του «κουμπάρου» έχει πλήξει καίρια την παράταξη κι αν δεν πάρει θέση άμεσα, η βλάβη θα είναι ανήκεστος.

Διότι όπως έχουμε γράψει, δεν γίνεται να κάνεις σημαία σου στη Βουλή τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης κι όταν αγγίζει την αυλή σου να παριστάνεις τον ανήξερο. Ελπίζουμε ότι ο Κυριάκος κάποια στιγμή θα αντιληφθεί την κρισιμότητα του θέματος και θα παρέμβει.

Μιας και είπαμε για παρεμβάσεις, έχουμε να ρωτήσουμε και κάτι ακόμα τον κύριο Μητσοτάκη.

Σε τελευταία του συνέντευξη ξεδίπλωσε στον λαό το σχέδιό του για την ανόρθωση της Ελλάδας. Περιέγραψε τις θέσεις του για την οικονομία, τα εθνικά κλπ. Μένει να δούμε κατά ποσό θα πειστούν οι πολίτες από τις εξαγγελίες του. Ασχέτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν μία ηχηρή παρέμβαση με στόχο να σιωπήσουν όσοι κατηγορούν την Πειραιώς για έλλειψη οράματος.

Δυστυχώς, όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ ξέχασε (;) να παρέμβει για το εσωκομματικό μπάχαλο που επικρατεί στο κόμμα.

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των φατριών της ΝΔ. Πότε με αφορμή άρθρων πρώην πρόεδρων και πρωθυπουργών που επιζητούν τη δικαίωσή τους, πότε λόγω διαρροών για αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια επιφανών στελεχών της παράταξης κ.ο.κ.

Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται η ΝΔ ως ένα κόμμα που καταρρέει.

Με κύρια ευθύνη του προέδρου του κόμματος, λόγω της αδυναμίας του να παρέμβει και να καθίσει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, η παράταξη έχει καταστεί έρμαιο των φιλοδοξιών των επίδοξων μνηστήρων της.

Αν η ηγεσία δεν επιβάλει την τάξη άμεσα, και οδηγηθεί στις κάλπες εν μέσω αυτού του χάους, είναι σίγουρο ότι οι ψήφοι που κυνηγάει για να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία… θα της κουνήσουν το μαντίλι.

Δεν είναι δυνατόν οι φωστήρες της Πειραιώς να ευαγγελίζονται την λύτρωση της πατρίδας από τον Τσίπρα και την παρέα του και να μην μπορούν να επιβάλουν την τάξη στον οίκο τους.

Ίσως σφάλουμε. Αλλά τη στιγμή που η χωρά βάλλεται πανταχόθεν δεν νομίζουμε ότι οι ταγοί μας με την συμπεριφορά τους στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι τους είναι εγκλωβισμένοι στα κομματικά τους στεγανά και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν βάζουν την πατρίδα σε δεύτερη μοίρα.

Πολύ φοβούμαστε ότι η ανεπάρκεια του πολιτικού μας συστήματος να πράξει τα αυτονόητα θα φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων και οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες.

Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν, θα αντιληφθούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν και θα πράξουν τα δέοντα.

Διαφορετικά, ξεχάστε την Ελλάδα όπως την ξέρατε.

Οψόμεθα…

antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον Τύπο μέσω των social media που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετάει...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λαμία για το δημογραφικό, ήταν ό,τι πιο σημαντικό...

Ερώτηση: Παραμένει ο Κώστας Καραμανλής «φυσικός επικεφαλής» της Συντηρητικής Παράταξης, δεκαπέντε χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές και έναν χρόνο μετά την… εθελούσια...

Νέα Δημοκρατία-Ευρωεκλογές: Θα ποντάρει και πάλι στη σταθερότητα

Το εύρημα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο “συμφερόντων” οικονομικών, επιχειρηματικών, εκδοτικών κλπ - που θέλουν να τη ρίξουν. Η ιστορία με τους Μαρινάκη-Παπασταύρου-Μπρατάκο...

Ο Ανδρουλάκης έπιασε στον “ύπνο” τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου σάστισαν από την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, εμφανώς. Αμφότερα τα κόμματα άλλωστε δίνουν τη μάχη της δεύτερης θέσης και δεδομένων των συνθηκών, ο...

Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Αρκετοί είναι αυτοί που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Φρέντη Μπελέρη, ωστόσο υπάρχουν και ισχυρά «όχι». Ο λόγος για την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Euroferry Olympia: Αναπτερώνονται οι ελπίδες και για άλλους επιζώντες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, μετά τη διάσωση του...

Η Παναγία είναι η Ελπίδα των απελπισμένων

Η Παναγία είναι η ελπίδα των απελπισμένων, η χαρά των πικραμένων, το ραβδί των...

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό. Η προϊσταμένη της...

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Αίτημα από την Πυροσβεστική να κλείσουν όλες οι είσοδοι στην Αττική Οδό

Τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αττική Οδό από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Μάλιστα,...