Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος μετά τη νίκη της ΝΔ

24

Με άνοδο 6,09% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

  • Στα 172 εκατ. ευρώ ο τζίρος που είναι από τους υψηλότερους της περιόδου – Oι προσδοκίες της πολιτικής αλλαγής επηρέασαν και τα ομόλογα – Κοντά στο 3% το δεκαετές Εκρηκτική η άνοδος που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο μετά την προκήρυξη εκλογών.
  • Οι αγοραστές φρόντισαν να υπενθυμίσουν στους πωλητές ότι το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλάζει σελίδα, εξ ου και η σημαντική ώθηση τιμών, όπως θα δούμε.
  • Είναι χαρακτηριστικό, ότι η αγορά πέρασε εύκολα τις 770 μονάδες αφού οι επενδυτές θέλουν να πωλήσουν υψηλότερα – σε μια αγορά που διαθέτει πλέον τις προσδοκίες που συνδέονται με μια κυβέρνηση φιλικότερη στις επιχειρήσεις. Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 776,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,09% με τζίρο 172 εκατ. ευρώ που είναι από τους υψηλότερους της περιόδου.
  • Μετά το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα, χθες το βράδυ εκπληρώθηκε μια ακόμα προσδοκία των επενδυτών, δηλαδή η γρήγορη διεξαγωγή των εκλογών.
  • Oι προσδοκίες της πολιτικής αλλαγής αρχίζουν να επιβεβαιώνονται. Τα ελληνικά ομόλογα ανταποκρίθηκαν φθάνοντας σε απόδοση 3,008% και ακολούθησε το χρηματιστήριο.
  • Η αγορά άνοιξε με κέρδη πάνω από 5 %, τα κέρδη περιορίστηκαν για λίγο, αλλά η συνέχεια ήταν κακή για τους short επενδυτές. Η αγορά έφθασε να καταγράφει κέρδη πάνω από 6%, εν τα κέρδη στις τράπεζες ζάλιζαν όλους όσοι σορτάρουν.
  • Με κλειστές τις αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, οι αγοραστές ώθησαν τις τιμές υψηλότερα προκειμένου να θέσουν εκτός μάχης του short. Και όπως φαίνεται και αύριο θα συνεχιστεί η ίδια εικόνα. Ράλι 27,41% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,208 ευρώ. Κέρδη 16,32% για την Alpha bank στα 1,44 ευρό. Με άνοδο 6,06% η Εθνική Τράπεζα στα 2,10 ευρώ. Άνοδος 7,56% για την Eurobank στα 0,747 ευρώ. Ρα΄κλι 11,79% για τον ΟΛΠ στα 22,75 ευρώ. Άνοδος 15% για την Ελλάκτωρ στα 1,796 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθα στα 172 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων τα 14,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.
Διαβάστε επίσης:  Σταϊκούρας: Παρουσίασε πακέτο 15 μέτρων για τη στήριξη των κλάδων του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης και του πολιτισμού