Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20 C
Athens

Χριστούγεννα με χιόνια και στην Αττική

Με συννεφιά που κατά περιόδους θα γίνονται πυκνότερες βγαίνουν σήμερα για τα κάλαντα τα παιδιά και γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες και τα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τοπικές βροχές θα πέσουν από το μεσημέρι στα δυτικά.

Μετά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, και για τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά στα βόρεια ηπειρωτικά.

Παγετός θα σημειωθεί έως το πρωί στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 5, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 1 έως 13, στα κεντρικά από 3 έως 15, στα νότια από 4 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 17, και στην Κρήτη από 8 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως μετά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που μετά το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

Ομως, χιόνια αναμένονται ακόμη και στην Αττική την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μαθηματικού- μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου.

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (πάντοτε κρατάω μια επιφύλαξη, ειδικά σε τέτοιου είδους χειμωνιάτικες μεταβολές), κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική.

Οι περιοχές της Αττικής που -λογικά- θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων.

Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα- από τα 300-350 μέτρα.

Επειδή οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. Πότε όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο καιρός.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία της χώρας, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης. Τα...

Ρέντης: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δικογραφία – Ανατριχίλα από τις δολοφονικές επιθέσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέοι διάλογοι οπαδών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό. Οργανωμένο...
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες να χτυπά την Παρασκευή (26/4). Η...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής – Οι πιθανότητες για χιονόστρωση

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχει δύο διαταραχές. Η πρώτη σήμερα Κυριακή...

Kαιρός: “Αγριεύει” το σκηνικό από την Κυριακή και στην Αττική – Δείτε σε ποιες περιοχές

Καιρός με χειμωνιάτικο «σκηνικό» από την Κυριακή. Έρχονται κρύο και παγεροί βοριάδες που θα...

Καιρός: Στα λευκά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Χιόνια σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έφερε η ψυχρή εισβολή, η οποία ξεκίνησε...

Καιρός: Χιόνια το Σαββατοκύριακο – Ποιές είναι οι 13 περιοχές που θα ντυθούν στα “λευκά”

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, προβλέπουν οι...