Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Χρυσή Αυγή: Στον δρόμο για τη φυλακή το “διευθυντήριο” – Άφαντος ο Παππάς


Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξε το δικαστήριο στους 39 από τους 50 καταδικασθέντες για κακουργηματικές πράξεις -μεταξύ των οποίων και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα- στην ιστορική δίκη για τη Χρυσή Αυγή, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από 5,5 έτη.

Μεταξύ αυτών που θα οδηγηθούν στη φυλακή, είναι και η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, πρώτος φόρεσε χειροπέδες ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συνελήφθη εντός του δικαστηρίου καθώς ήταν παρών στη διαδικασία. Στη συνέχεια, ένας-ένας οι χρυσαυγίτες άρχισαν να παραδίδονται στις αστυνομικές Αρχές και να οδηγούνται στη ΓΑΔΑ, απ’ όπου θα παραπαμεφθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Την αρχή έκαναν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος που παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας. Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Ιωάννης Καζαντζόγλου παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας παραδόθηκε στη Νοτιοανατολική Αττική, ο Μάρκος Ευγενικός παρουσιάστηκε στο Πέραμα, ο Αναστάσιος Αναδιώτης παραδόθηκε στη Δραπετσώνα και ο Ιωάννης Κομιανός παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα. Το βράδυ της Πέμπτης, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ ο Νίκος Μίχος και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος έχει δηλώσει ότι βρίσκεται στην επαρχία και ότι θα παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ, όπου και αναμένεται. Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός, που παραμένει ευρωβουλευτής, αναχώρησε πριν λίγα 24ωρα για τις Βρυξέλλες.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, την πόρτα της ΓΑΔΑ πέρασε και ο Γιώργος Ρουπακιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τον πήραν από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Ο Ρουπακιάς, που βρισκόταν ούτως ή άλλως σε κατ’ οίκον περιορισμό ετοιμαζόταν από το πρωί για τη μεταφορά του στις φυλακές, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, περίπου 30 χρυσαυγίτες βρίσκονταν στα χέρια των αστυνομικών Αρχών.

Επεισοδιακή η παράδοση Μιχαλολιάκου στις Αρχές

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έφυγε από το σπίτι του, στην Πεύκη και αρχικά παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα συγκλίνουν στο ότι παραδόθηκε ο ίδιος.

Για μία ακόμη φορά, οι λιγοστοί χρυσαυγίτες που βρίσκονταν εκεί -κάποιοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους- έστησαν ένα προκλητικό και χυδαίο σόου, εξαπολύοντας φραστική επίθεση κατά των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κάποιοι από τους υποστηρικτές γγ της Χρυσής Αυγής, προπηλάκισαν φωτογράφους και εικονολήπτες που βρίσκονταν στο σημείο προκειμένου να καταγράψουν τα γεγονότα και τους επιτέθηκαν φραστικά, με αγοραίες εκφράσεις. Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε, έγινε μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού των δημοσιογράφων, καθώς η κόρη του Μιχαλολιάκου, Ουρανία, μαζί με άλλα άτομα μπήκαν από την μπροστινή είσοδο του κτιρίου και την ίδια στιγμή ο πατέρας της έβγαινε από το σπίτι, από μία πλαϊνή.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να χτυπήσει με αυτοκίνητο δημοσιογράφους, ενώ η κόρη τους, ήταν μεταξύ όσων έβρισαν χυδαία τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του, Ουρανία. Από εκεί, μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό όχημα στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της, Ελένη Ζαρούλια. Οδηγήθηκε στον 7ο όροφο, στο τμήμα αναζητήσεων, όπου βρίσκονται ήδη οι Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στην φυλακή η 25χρονη “Μαρία”

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της η 25χρονη «Μαρία» η οποία φέρεται να...

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 χρόνων σε 53χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος, που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης...

Ο Κασσελάκης κλείνει την εφημερίδα «Αυγή»

Φαίνεται ότι η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη είναι οριστική: να βάλει λουκέτο στην ημερήσια,...

Πέθανε στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στη φυλακή αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων,...