Χρυσοχοΐδης και Μηταράκης θα κάνουν “φροντιστήριο”σε στελέχη της ΝΔ για μεταναστευτικό και ασφάλεια

9
Στον 'Εβρο ο Χρυσοχοΐδης

Με στελέχη της ΝΔ θα συναντηθούν την ερχόμενη Κυριακή Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νότης Μηταράκης και αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι ασφαλώς το μεταναστευτικό και η ασφάλεια.

Συμβολικά, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα περάσει το κατώφλι των γραφείων της ΝΔ, καθώς εκεί θα γίνει η συνάντηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ημερίδων με τίτλο «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες – Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα του Αύριο», οι οποίες αφορούν τους υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ – όχι, δηλαδή, τους εν ενεργεία, οι οποίοι θα ενημερωθούν εντός του πλαισίου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει ως επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού ο γραμματέας της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου και στόχος είναι να παραμείνει «συνδεδεμένο» το κόμμα με την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:  ΥΠΕΞ: Διάβημα προς Τούρκο πρέσβη

Η επιλογή, εξάλλου, του θέματος με το οποίο ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων διόλου τυχαία είναι. Αντιθέτως, μοιάζει απολύτως στοχευμένη λόγω των εξελίξεων στο μεταναστευτικό και των αντιδράσεων που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες προέρχονται και από «γαλάζια» στελέχη.

Σ’ αυτή την εκδήλωση λοιπόν, θα έχουν όλα τα στελέχη την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από τους αρμόδιους υπουργούς και να συζητήσουν μαζί τους, ενώ κατ’ αυτόν τον τρόπο αναμένουν από τα υψηλά κλιμάκια της Πειραιώς να μεταφέρουν στις τοπικές κοινωνίες τη γραμμή της κυβέρνησης και να αποφευχθούν οι διαφοροποιήσεις που μπορεί σε ζητήματα όπως η «καυτή πατάτα» του μεταναστευτικού να είναι επώδυνες.