Η κακουργηματική ποινή επεκτείνεται και για πιστόλια και περίστροφα, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Δεν θα κάνουν κουμάντο στο νησί οι τοπικές μαφίες και οι νταήδες»: αυστηρό μήνυμα έστειλε από το Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη τραυματίστηκαν.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το ελληνικό FBI θα έχει μόνιμη παρουσία στο νησί.
«Το ποτήρι ξεχείλισε εδώ και καιρό, μετά τις ακρίδες των ταμείων του ΟΠΕΚΕΠΕ ήρθαν και οι δολοφόνοι να τρομοκρατήσουν τους πολίτες», σημείωσε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως «το σχέδιό μας για τον έλεγχο της εγκληματικότητας θα προχωρήσει πιο αποφασιστικά».
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μίλησε, μεταξύ άλλων, για «σχεδόν απόλυτη» εξιχνίαση των ανθρωποκτονιών στην Κρήτη, σημαντική μείωση κλοπών και μείωση ληστειών.
Για την οπλοκατοχή, ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως οι ποινές για τα παράνομα όπλα είναι αυστηρές και θα γίνουν αυστηρότερες.











