Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Χρυσοχοΐδης στη Μύκονο: Καμία χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας

Καμία χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την επίσκεψή του στο νησί της Μυκόνου τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να τηρούμε υπεύθυνα τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθουμε το γρηγορότερο στην κανονικότητα. Να λειτουργήσουμε όλοι με συλλογική και ατομική ευθύνη».

Ειδικότερα για τα κορωνοπάρτι και την αντιμετώπιση του φαινομένου είπε ότι η «αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά. Συνεργαζόμαστε με όλους τους τοπικούς φορείς και την αστυνομία.

Η αστυνομία κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες.

Και πιστεύω ότι πλησιάζοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα, όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει»

Συσκέψεις

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τη Μύκονο συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και αρχικά επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις της νέας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στην οποία παρευρέθησαν οι Ανώτατοι Αξιωματικοί αλλά και στελέχη της Αστυνομίας από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων και την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στα πρώτα θετικά αποτελέσματα που έχει η λειτουργία της Υποδιεύθυνσης, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με την εξάρθρωση ομάδων που πραγματοποιούσαν κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών καθώς και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης μέσω του αεροδρομίου του νησιού.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών κλάδων και φορέων του νησιού, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας που τόσα χρόνια, όπως είπαν απουσίαζε, και τα θετικά αποτελέσματα που έχει η μέχρι στιγμής λειτουργία της Υποδιεύθυνσης. Παρούσα στη σύσκεψη και η Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε πολλαπλά μηνύματα αναφερόμενος σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονταν τα προηγούμενα χρόνια λόγω κακής συντήρησης οχημάτων, φθαρμένων ελαστικών, μη χρήσης ζώνης και κράνους από τους νεαρούς επιβαίνοντες. Ζήτησε από τους επαγγελματίες του χώρου να είναι πιο προσεκτικοί και τόνισε: «φιλοδοξούμε να μειώσουμε κι άλλο τα τροχαία ατυχήματα και να προστατεύουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Κατέληξε σχετικά λέγοντας πως «η προσπάθειά μας για την πάταξη της παραβατικότητας θα είναι διαρκής. Και η υπόσχεσή μας και η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι, ούτως ώστε η Μύκονος μεταξύ των άλλων, να διαφημίζεται και για τις συνθήκες ασφάλειας του νησιού».

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την τήρηση της υπόσχεσης που έδωσε πέρυσι ενώπιον όλων σχετικά με την ίδρυση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας στο νησί και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνδυασμό με τη σημερινή άρση των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί για την πανδημία σημείωσε πως «η διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας του νησιού αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Βεβαίως και η Πολιτεία με τις αρμόδιες αρχές οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο και να προφυλάξει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών από όσους προκρίνουν το πρόσκαιρο κέρδος από τη δημόσια υγεία και την προστασία του ονόματος του νησιού.».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης επεσήμανε ότι πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι επιχειρήσεις στο νησί. «Ιδρύθηκε και λειτουργεί πλέον η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου με εμφανή ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ως προς την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο νησί. Στη σύσκεψη που προηγήθηκε και πραγματοποιήθηκε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νησιού αναπτύχθηκε πλήρως ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα  δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις στο προσωπικό μας τόσο για την τήρηση των μέτρων για τον COVID-19 όσο και για την αυστηρή εφαρμογή των ελέγχων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.», είπε. Τέλος, κάλεσε όλους τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε από κοινού γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

«Πριν από λίγο πραγματοποιήσαμε σύσκεψη, παρουσία του Δήμαρχου του κ. Κουκά. Συνοδεύομαι από τον Αρχηγό της Αστυνομίας τον Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη και επισκεφτήκαμε τη νέα Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου.

Μια υπηρεσία, η οποία φιλοδόξει, σχεδιάζει και πραγματοποιεί επιχειρήσεις, προκειμένου να εφαρμόσει το κράτος του νόμου και του δικαίου στη Μύκονο.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στη Μύκονο 186 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 152 είναι μόνιμοι εδώ.

Σας θυμίζω ότι πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα εδώ υπηρετούσαν μόνο 60, ένα μικρό Αστυνομικό Τμήμα.

Και χαίρομαι ως αρμόδιος Υπουργός μαζί με τον Αρχηγό που οι κάτοικοι και οι φορείς της Μυκόνου, πλέον, αισθάνονται ότι η αστυνομία είναι παρούσα, εφαρμόζει τους νόμους και πατάσσει το έγκλημα οδηγώντας στη Δικαιοσύνη όλους εκείνους που παρανομούν συστηματικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους τους τομείς της ασφάλειας, από την τροχαία η οποία καθημερινά βεβαιώνει παραβάσεις για όλους εκείνους που δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής ασφάλειας.

Σας θυμίζω ότι πέρυσι χάθηκε ένα κορίτσι, μια Ιταλίδα από ένα δυστύχημα.

Καθημερινά γίνονται παρά πολλά ατυχήματα από διάφορες αιτίες, είτε λόγω μέθης είτε από ακατάλληλα οχήματα, είτε από ακατάλληλη οδήγηση.

Σημασία έχει ότι φέτος φιλοδοξούμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα και να προστατεύουμε τις ανθρώπινες ζωές, όπως επίσης γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη Διεύθυνση Ασφαλείας του νησιού, η οποία καθημερινά εξιχνιάζει κλοπές και ληστείες και αποτρέπει όλους αυτούς που εγκληματούσαν για πολλά χρονιά στο νησί να συνεχίσουν να παρανομούν σε βάρος των επισκεπτών και των κατοίκων της Μυκόνου.

Η προσπάθεια μας θα είναι διαρκής. Η σχέση των ανθρώπων της αστυνομίας με τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους είναι άριστη. Και η υπόσχεσή μας και η δέσμευση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι, ούτως ώστε η Μύκονος, μεταξύ άλλων, να διαφημίζεται και για την ασφάλεια στον χώρο ευθύνης μας.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο συζητήσαμε εδώ σε αυτή τη σύσκεψη, ήταν το θέμα της πανδημίας.

Η Μύκονος είναι ο πιο εμβληματικός προορισμός, τουριστικός προορισμός στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή λόγω και της πανδημίας δέχεται μεγάλη πίεση με πολυπληθή παρουσία επισκεπτών, σε μια χρονιά που όπως ξέρετε πρέπει να εφαρμόζονται μια σειρά μέτρων που αποτρέπουν τη διάδοση της πανδημίας.

Θέλω να πω ορισμένα πράγματα πολύ σαφή όπως ακριβώς έκανα πριν από λίγο με τους φορείς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο νησί.

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν διανύουμε ένα κανονικό καλοκαίρι.

Και για τον λόγο αυτό πρέπει να έχουμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

Γιατί είμαστε σε μία μάχη, μία μάχη που εξελίσσεται καθημερινά με έναν εχθρό που είναι παρών και ταυτόχρονα αόρατος.

Όποια στρατηγική και να ακολουθήσει κανείς, όποια στρατηγική θέλει να υλοποιήσει κανείς, σε επίπεδο επιχείρησης, το σημείο αφετηρίας και το ζητούμενο έχει μία παραδοχή, τη δημόσια υγεία.

Το ζητούμενο είναι το ύψιστο αγαθό και αυτό θα προφυλάξουμε και θα διαφυλάξουμε με κάθε θυσία. Αυτό είναι η δημόσια υγεία.

Θα ήθελα να πω, απευθύνοντας μία πολύ μεγάλη έκκληση σε όλους, ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να προστατεύσουμε τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους.

Δεν χαροποιεί κανέναν αυτή η κατάσταση όμως προέχει, επαναλαμβάνω, η δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, κάνει ότι κάνουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες και τα μέτρα τα οποία αποφασίζονται και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται, εφαρμόζονται με βάση πάντα τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Και όλοι πρέπει να τηρούμε υπεύθυνα τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις, μόνο με αυτό τον τρόπο θα επανέλθουμε το γρηγορότερο δυνατό στην κανονικότητα.

Πρέπει να λειτουργούμε με υπευθυνότητα με ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη.

Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, η τουριστική βιομηχανία της χώρας, θα δείξει ωριμότητα προς τις αγορές και θα προφυλάξουμε το brand name της Μυκόνου.

Η τουριστική κίνηση στη Μύκονο φέτος φαίνεται ότι εξελίσσεται πάρα πολύ δυναμικά.

Ήδη αυτή τη στιγμή Ιούνιο και Ιούλιο τα στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου οι αφιξαναχωρήσεις είναι της τάξεως του 90% των μεγεθών του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο να φτάσουμε στο μέγιστο που είχαμε φτάσει κάποτε, που ήταν το έτος 2019.

Αυτό λοιπόν είναι μία ευτυχής εξέλιξη.

Κόντρα στις Κασσάνδρες, κόντρα σε ότι διάφοροι προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να διαψεύσουν.

Η Μύκονος λοιπόν αυτή τη στιγμή πλησιάζει ξανά στα μεγέθη επισκεπτών του 2019.

Αυτό όμως πρέπει να το διαφυλάξουμε και για να το διαφυλάξουμε πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα.

Προέχει η δημόσια υγεία και στη συνέχεια είναι βέβαιο ότι όποιος επισκέπτεται τη Μύκονο θα είναι ευτυχής για τις μέρες της παραμονής του εδώ.

Στο μέτρο όπου όλοι εμείς οι επιχειρηματίες η αυτοδιοίκηση και το Κράτος φροντίζουμε καθημερινά να εφαρμόζουμε με ευλάβεια τα μέτρα, έτσι ώστε αυτή η κανονικότητα να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και να κλείσουμε μία εξαιρετικά καλή τουριστική χρονιά.

Ευχαριστώ πολύ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τα έργα επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

«Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη. Θωρακίζουμε τα σύνορα στον Έβρο και είμαστε εδώ για...

Έκθεση ΕΟΔΥ: Σαφής υποχώρηση του κορωνοϊού

Σαφής είναι η υποχώρηση όλων των δεικτών της πανδημίας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση...

Αγρότες: Συμφώνησε υπό όρους ο Χρυσοχοΐδης για την κάθοδο 100 τρακτέρ στο Σύνταγμα

Στην σημερινή σύσκεψη παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δόθηκε το «πράσινο φως» να επιτραπεί...

Χρυσοχοΐδης: Όχι στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα – Ναι με ΙΧ και λεωφορεία

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας...